BalkansPress

Dobro došli!

Prepustite se umirujućoj muzici i osetite kako izgleda kada se rađa "Jedan dan u Srbiji". Video je sniman gotovo dve godine i raspametio je svakog ko ga je pogledao.

Ako neko od vaših prijatelja ikad poželi da osetite čari Aljaske, da vidi skrivene vodopade Afrike, da doživi da mu kroz oko projezdi egzotika Balija, lepota Azije, magija Južne Amerike, ili čak i da sleti na površinu Marsa, recite mu da više ne mora da mašta, niti da obilazi ceo svet, još manje da putuje po svemiru... dovoljno je da dođe u Srbiju.

Ukoliko ne veruje, pošaljite mu samo ovaj video ili link do ovog teksta. Neka pogleda kako izgleda "JEDAN DAN U SRBIJI". Neka vidi snimak koji će mu zasigurno zaustaviti dah, a onda ga naterati da dođe ovde.

 

Priče o lepotama Srbije nadaleko su poznate, ali onako kako ih je autor snimka Dušan Stojančević prezentovao u samo 2 minuta i 50 sekundi nateraće svakog ko ih pogleda da poželi da u njima i uživa. A sve to zahvaljujući Tesli, najjačem srpskom IT brendu, koji je prepoznao da su srpske prirodne lepote definitivno najjači prirodni brend.

- Snimao sam u svojoj režiji i na svoju inicijativu skoro dve godine. Nažalost, zbog previše lokacija nije moglo sve da se upakuje u 2 minuta i 50 sekundi. Objavio sam video pre skoro godinu dana, a odziv je bio fantastičan - rekao je za naš portal autor snimka Dušan Stojančević.

Snimak, kao i visokokvalitetne Dušanove fotografije su prvobitno nastali upravo kao poklon za kupce Teslinih telefona i tableta, koji su ih dobili u svojim galerijama, a danas ih možete videti u svakoj prodavnici tehničke robe dok se vrte pokazujući moć ekrana na Tesla televizorima.

 

Snimci koji su korišćeni u videu nastajali su u periodu od više od dve godine i obuhvataju prirodne, urbane i ostale lepote Srbije kroz smenu godišnjih doba. Kombinacijom snimaka nastalih tajmlaps tehnikom (ubrzano snimanje), hajperlapsom (tehnika u okviru tajmlapsa) i snimaka napravljenih dronom Kopaonik, Drvengrad, Vlasinsko jezero, Resavska pećina, Zlatibor, Đavolja varoš i mnoge druge destinacije nikad nisu izgledale čarobnije.

Prepustite se umirujućoj muzici i osetite kako se jedan dan u Srbiji rađa. I kako nikad ne umire, jer lepota ne poznaje kraj.

Pogledajte video:

(BalkansPress / telegraf.rs)

Scroll to top