BalkansPress

Dobro došli!

Ruski predsednik Vladimir Putin 16. oktobra dolazi u Srbiju kako bi prisustvovao proslavi godišnice oslobođenja Beograda. Putin, tada kao primijer Rusije, boravio je u prestonici u martu 2011. godine, a navijači Crvene Zvezde potrudili su se da Putin nikad ne zaboravi svoju posetu Beogradu.

Delije su Putinu priredile doček kakav sigurno nije doživeo ni na jednom ruskom stadionu, a ruski mediji su kao udarnu preneli vest o atmosferi na Marakani tokom prijateljske utakmice mladih timova Crvene Zvezde – Zenita.

Delije su Putina dočekale sa dirljivom porukom na ruskom jeziku "Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj, kaži, da smo je dostojni, i da se borimo i da ćemo se boriti, i da je volimo".

Po njegovom ulasku na Marakanu zaorilo se "Putin, Putin, Putin".

 

 

Zatim je 25.000 Delija zagrmelo "Rusija, Rusija, Rusija“ i "Ti si Zvezdin četnik, Putine".

 

 

Himne Srbije i Rusije otpevale su devojčice sa Kosova i Metohije iz grupe "Kosovski božuri".

Utakmica je u prijateljskom duhu završena rezultatom 1:1.

Posle utakmice ruski predsednik je dobio na poklon ikonu Belog anđela iz ruku vladike zahumsko-hercegovačkog Grigorija, kao i ikonu Stefana Mirotočivog, koju su mu uručile Delije, kimono džudo kluba Crvena zvezda, crveno-beli dres sa brojem 1 i svojim prezimenom na njemu, šal i člansku kartu s brojem 002 i repliku pehara pobednika Kupa šampiona s posvetom.

Ovakvu atmosferu Delija je teško nadmašiti, ali Srbija će sigurno i ovog puta biti prijatno iznenađenje za Vladimira Putina.

(Izvor: srbijadanas.com)

 

 

 

 

FacebookTwitterLinkedin

Pin It

 

 

 

 

 

Scroll to top