BalkansPress

Dobro došli!

Blogerka veruje da je njen recept za srećan brak zlata vredan, i zato ga je otkrila svim ženama sveta'.

Iskrenost je većini parova prioritet u ljubavnom odnosu, ali to nas ne sprečava da svakodnevno izgovaramo male "bele laži".

 

Istina ponekad uistinu može biti okrutna. Zna to i blogerka Lusi Klark, koja je odlučila iskreno da progovori o lažima koje žene govore svojim muževima kako bi sačuvale harmoniju u svom braku.

 

1. "Seks je bio fantastičan"

Ne možete da tražite više od žene sa dvoje dece i zahtevnim poslom. Ne uživam u seksu sa njim kao nekada, ali njega usrećuje pomisao da je još uvek prava seks mašina, pa puštam da veruje u to. Za bračnu harmoniju vredi izgovoriti par malih belih laži o njegovim seksualnim moćima.

Foto: Thinkstock

*Foto: Thinkstock

2. "Nisi se ugojio"

Moj suprug veruje da i danas izgleda jednako kao onog dana kada smo se upoznali. Naravno, to nije istina. Oboje smo se ugojili tokom godina. To je potpuno normalno u mojim očima. Volim ga takvog kakav je i ne smetaju mi njegovi suvišni kilogrami. Ja puno radim na tome da skinem kilograme koje sam nakupila tokom trudnoće, ali on nije motivisan za mršavljenje. Umesto toga stalno od mene traži potvrdu da nije previše debeo.

 

3. "Još uvek si mi seksi"

On više nije naočiti mladić za kojeg sam se udala. Možda je nekom drugom on najzgodniji frajer na svetu, ali meni definitivno nije i s tim sam se pomirila. Njemu ne bi bilo svejedno kada bi to znao, ali nema smisla reći mu to. Ništa se ne bi promenilo i samo bih povredila njegova osećanja. Odleteli su leptirići koje sam imala u stomaku kada bi me pogledao u oči, ali još uvek sam duboko zaljubljena u njega, volim ga i želim sa njim da provedem svaki trenutak svog života. Naravno, i dalje mu govorim da je Božji dar ženama. Bilo bi okrutno razbiti njegove iluzije.

Foto: Thinkstock

*Foto: Thinkstock

4. "Sviđa mi se tvoj poklon"

Moj suprug ne zna da donese razumnu potrošačku odluku. Ne mogu da se setim nijednog njegovog poklona koji nije bio razočaravajući. Neverovatno je da nakon toliko godina braka još uvek ne poznaje moj ukus. S druge strane, važna je namera. Bez obzira na to koliko je poklon bio loš, on je uložio trud u njegovo osmišljavanje i to poklon čini značajnim.

5. "Ne smeta mi što izlaziš s prijateljima"

Naravno da mi smeta! Moj život bi bio puno lakši kada bi ostao kod kuće i pomogao mi sa decom. Moja jutra bi bila hiljadu puta prijatnija da ne moram jutro nakon izlaska da se bavim njegovim mamurlukom. Naravno, uvek mu kažem da mi ne smeta što izlazi i kažem mu da se dobro provede.  U njegovom odsustvu napravim večeru, odradim kućne poslove, okupam decu i spremim ih u krevet. To za mene nije idealno veče, ali znam koliko je njemu važno da se druži s prijateljima. Izlasci su njegova prilika da se malo opusti, a to dugoročno dobro utiče na naš brak.

 

6. "Ne, to nije nova odeća. Stara je"

Ove stare pantalone? Imam ih sto godina, samo ih još nikada nisam nosila. To je mantra svake pritajene šopingholičarke. Da, krajem meseca obično smo malo u minusu, ali meni je stvarno trebala crna torba ili ona haljina za posao. 

7. "Volim hranu koju ti skuvaš"

Ne, ne volim, ima grozan ukus. Moja hrana ima puno bolji ukus i izgleda bolje, ali ako ti kuvaš, to znači da ja ne moram da kuvam i to jako cenim. Sve što mi može uštedeti vreme dobija plus od mene, čak i ako moram da hvalim tvoje kulinarske "veštine".

(BalkansPress / Izvor: Stil)

Scroll to top