BalkansPress

Dobro došli!

Grupa studenata u "Majami art čarter skul" na Floridi naučila je da svira čuveni srpski "Marš na Drinu". Mnogi bi se (s razlogom) zapitali otkud to da slavnu melodiju sviraju baš tamo. U pitanju je klasa talentovane dece pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Ace Đurića.

Ispod snimka koji je 2014. postavljen na Jutjubu u opisu stoji da je "Marš na Drinu" sviran u čast stogodišnjice od Prvog svetskog rata. Međutim, ono što je mnoge oduševilo je što su đaci na kraju zaigrali čak i kolo!

Sve to zabeleženo je na snimku postavljenom na "Jutjub", a javnost je na izvedbu skrenuo pažnju na društvenoj mreži Tviter bivši srspki ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

- Dole u Južnoj Floridi, maestro Aca Đurić i njegaova talentovana deca sviraju Marš na Drinu u znak sećanja na Prvi svetski rat - napisao je Jeremić. 

 

Na spotu se vidi kako grupa studenata vežba kompoziciju u učionici, a posle sviraju na otvorenom pored jezera, dok druga grupa pleše srpsko kolo.

"Ovo je moj mali doprinos u proslavi sećanja na naše bake i deke i najslavniju generaciju koju je Srbija ikada imala", napisao je dirigent Alekandar Đurić na svom Fejsbuk profilu.

Kako sviraju đaci maestra Ace Đurića Možete pogledati OVDE:

Scroll to top