BalkansPress

Dobro došli!

Jeste li ikada osetili krivicu što ste se popi*kili u moru? E, pa čini se da krivici tu nema meesta, sudeći prema onome što je objavilo Američko društvo za hemiju.

Oni tvrde da ne samo da uriniranje u moru ili okeanu nije štetno nego je i korisno, piše Daily Mail. Objavili su i video u kojem je objašnjeno da je apsolutno u redu mokriti u moru, a razloga ima nekoliko. Ljudski urin, kažu, se sastoji od 95 posto vode, a natrijum-hlorid u njemu ne zagađuje vodu niti predstavlja pretnju biljkama i životinjama koje žive u moru, a obzirom da i morska voda sadrži natrijum-hlorid.

Čak i kada bi svi stanovnici Zemlje mokrili u moru u istom trenutku, štete ne bi bilo, kažu naučnici.

"Urin je sam po sebi bezopasan, a još kada se razblaži morskom vodom, postaje beznačajan za samo nekoliko sekundi. Postoji mnogo više štetnih stvari u morima i okeanima od našeg urina", kazao je biohemičar Stewart Johnes.

Dobro je da je tako, s obzirom na to da je nedavno istraživanje pokazalo da 62 posto kupača mokri u moru. No, to ne čine samo ljudi nego i životinje koje žive u njemu. Na primer, jedan kit dnevno u vodu ispusti 970 litara urina! Samo jedan kit...

Scroll to top