BalkansPress

Dobro došli!

Trogodišnja Pipa Vuds je bila sasvim normalno, živahno dete i nikom ni slutio da njen maleni organizam uništava opaka bolest. Međutim, njen pas osetio je da s devojčicom nešto nije u redu.

Pas porodice Vuds, škotski ovčar Besi, odnosi sve zasluge što je trogodišnja Pipa živa i što ima velike šanse i da bude ponovo zdrava.

Naime, Paula i Filip Vuds su primetili da se Besi potpuno čudno ponaša kad je u blizini Pipe. Pametni pas je na sve moguće načine želeo da skrene pažnju da se nešto dešava sa malom devojčicom, piše Daily Mail.

 

Posle nekog vremena, Besi više nije htela da se pomeri od Pipe, a kada bi njeni roditelji pokušali da ih razdvoje, pas bi neprestano cvileo. Paula i Filip su shvatili da bi bilo dobro da svoju ćerkicu odvedu na kontolu, iako su verovali da će to biti rutinski pregled.

Posle nalaza krvi, doktori su odmah smestili Pipu u bolnicu na dalje analize. Roditelji su bili šokirani, a kada je stigla dijagnoza i kad im je saopšteno da njihova ćerka boluje od akutne limfocitne leukemije, slomili su se.

Pipa je odmah izložena hemoterapiji i od maja do sada je prošla više tura. Nalazi sada pokazuju da su joj bela krvna zrnca stabilna, ali ipak će se uraditi bar još jedna transfuzija. Lekari su oduševljeni reakcijom njenog organizma i bez obzira što je bolest sada u remisiji, oni smatraju da će do 2018. godine Pipa biti potpuno zdrava.

„Verujem da je terapija imala ovakav efekat samo zato što je leukemija otkrivena veoma rano. Za sve je zaslužan naš pas Besi“, kroz suze govori Paula Vuds. Bitka još nije gotova, ali zahvaljujući Pipinom vernom prijatelju, ona je dobila drugu šansu.

(BalkansPress / Bktv)

Scroll to top