BalkansPress

Dobro došli!

Brojni avanturisti hrle u australijski park krokodila "Crocosaurus Cove", gde im je za 170 australijskih dolara obezbeđen „bliski susret“ sa ovim tropskim grabljivicama. Prizma široka svega 12 centimetara deli ih od čeljusti reptila.

Turisti u australijskom parku krokodila "Crocosaurus Cove" imaju priliku da se bliže upoznaju sa ovim reptilima, jednim od najopasnijih stvorenja na planeti.

Fotoreporter je zabeležio kako posetioci, jedni za drugim ulaze u staklenu prizmu visoku tri metra, koja se potom zatvara i spušta u vodu, u kojoj plivaju ogromni krokodili.

Pleksiglas na prizmi koju nazivaju „kavez smrti“, širok je svega 12 centimetara, ali je kako tvrde tamošnji stručnjaci, potpuno bezbedan što su dokazali i brojni eksperimenti. Dvadesetominutni „bliski susret“ sa krokodilima košta 170 australijskih dolara.

„Mnogim ljudima je sama prilika da se nađu na par centimetara od čeljusti krokodila uzbuđujuća. Ženama je dovoljno samo da posmatraju ove reptile, dok muškarci žele akciju i napade“.

kaže portparol nacionalnog parka "Crocosaurus Cove" Sali Gregori.

 

(Izvor: rts.rs)

 

 

 

 

FacebookTwitterLinkedin

Pin It

 

 

 

Scroll to top