BalkansPress

Dobro došli!

Upoznajte kravu Bonnie, ova preslatka belo-smeđa krava sada živi srećnim životom na farmi Sanctuary u New Yorku. Ali bio je dug, zastrašujući, ali čaroban put dovde.

Kad je Bonnie bila tek tele, stara samo 4 meseca, njen dom tada je bila farma za klanje, nije imala budućnost i znala je to, piše kingdomstv.

 

Zapravo su je očajnički vapaj njene porodice naterali da pobegne iz kuće, dok su njeni vlasnici bili zauzeti utovarivanjem prikolice, Bonnie je iskoristila priliku i pobegla u obližnju šumu.

Brzo se proširila vest o Bonnienom hrabrom begu, iako bi je ljudi povremeno primetili, niko je nije uspeo uhvatiti.

Bonnie je ostala na slobodi nekoliko nedelja što je navelo mnoge da se začude kako je ova životinja s farme uspela sama preživeti u šumi tokom zimske sezone.

Ubrzo su pronašli odgovor, nije bila sama.

Otkrile su ga neke kamere koje su lovci postavili u šumi. Videli su da je Bonnie okružena krdom jelena.

Bonnie je našla utehu u krdu i činilo se da su je prihvatili kao svoju. Držali su se zajedno, jeli, pa čak i odmarali, svi kao krdo.

Bonnie je jednog dana bila na zemlji ljubiteljice životinja Becky Bartels i Becky je znala da Bonnie treba svu pomoć koju može dobiti da prebrodi oštru zimu.

 

Tako bi svaki dan gazila kroz sneg i donosila Bonnie sanke pune hrane i posteljine. Bonnie se još uvek užasavala ljudi, ali se na kraju zagrejala za Becky i dopustila joj da je pomazi.

Bilo je to kao iz bajke, ali Becky je znala da je to samo privremeno, pogotovo jer su joj susedi pretili da će ubiti Bonnie ako odluta na njihovo imanje.

To je potaklo Becky da posegne za Farm Sanctuary, koja je neprofitna organizacija posvećena spašavanju i zbrinjavanju zlostavljanih domaćih životinja.

Pomažu tako što im pružaju večni dom pun ljubavi gde se zapravo mogu opustiti i uživati u dugom sretnom životu.

Stoga je Farm Sanctuary poslao spasilačku ekipu da pokupi Bonnie i odvede je u njen novi dom. Bilo je potrebno nekoliko pokušaja, ali na kraju je uspelo.

Bonnie se prilično dobro prilagodila nakon osam meseci u divljini sa svojim krdom jelena. Stekla je prijatelje i neprestano je obasipana svom ljubavlju koju zaslužuje.

(Izvor: kingdomstv.com)

Scroll to top