BalkansPress

Dobro došli!

Neda Arnerić je preminula juče u 67 godini života. Bila je 35 godina u skladnom braku sa doktorom Miloradom Mešterovićem, a pre njega je imala dva braka – sa TV režiserom Dejanom Karaklajićem sa kojim je snimila hit komediju "Ljubavni život Budimira Trajkovića", i sa legendarnim glumcem Radetom Markovićem koji je od nje stariji 32 godine.

PROČITAJTE: PREMINULA NEDA ARNERIĆ

U razgovoru za hrvatski "Telegram" Neda je pričala o privatnom životu. Na pitanje da li pamti samo sretne dane, kako peva Gabi Novak Neda je tada odgovorila:

- Iskreno, nemam mnogo teških, ružnih i loših iskustava u životu. Iako sam sklona depresiji, ali i ona prođe. Zatvorim se u kuću, i sa ni kim ne komuniciram i iščupam se, uz pomoć supruga s kojim sam 35 godina. On je meni sve, sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam sretna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo danas najveći prijatelji.

 

* Kakav je vaš odnos prema materijalnom u životu?

- Vrlo mi je važno imati novca, da živim dostojanstveno, imam stan, autić, da mogu izaći na večeru, otputovati… Muž mi kaže: novac je tvoj samo kad ga trošiš, kad sedi u banci, nije tvoj. Puno putujemo, imamo neku crkavicu za crne dane, osigurali smo se. Imamo manji stan u austrijskom skijalištu, te roditeljski stan u Rovinju, kojeg sam oslobodila od lokalnih pijanaca koje sam jedva izbacila. A Beograd mi nešto više ne paše.

*RAS / RAS SRBIJA

Postoje dvojica značajnih muškaraca u vašem životu: Dejan Karaklajić, prvi suprug i reditelj s kojim ste snimili hit komediju "Ljubavni život Budimira Trajkovića", te legendarni glumac Rade Marković, s kojim ste, takođe, bili u braku. Zbog velike razlike u godinama taj su brak smatrali jugoslavenskom verzijom odnosa Mije Farou i Franka Sinatre. Izazvao je priličan skandal.

- Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno funkcionisalo. Nisam shvatala zašto se svi zgražaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu s mojom mamom. Možete zamisliti…

 

* Kolika je bila razlika u godinama?

- Čak 32 godine, ogromna razlika, koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, čitati pametne pisce,da pripremam pozorišnu ulogu, naučila sam da skijam, igram tenis, šetam po planinama, zavolela prirodu, pa gde ćete više… Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kad god bismo se sreli, s nostalgijom bismo se prisećali tih naših godina. Veliku je ulogu Rade Marković imao u mome životu.

*RAS / RAS SRBIJA

* A kakav ste odnos tada imali s njegovim sinom, filmskim redatiljom Goranom Markovićem? Igrali ste i u njegovu filmu "Tajvanska kanasta".

- Goran je bio jedan od najboljih prijatelja Dejana Karaklajića, koji mi je danas jedan od najdražih prijatelja. Bila sam kod njega u gostima u Los Anđelesu. Upitala sam muža ima li što protiv da stanujem kod Dejana dok sam u Americi, jer ima veliki stan. Rekao je: "Naravno, bolje da ideš kod bivšeg muža, nego u nepoznate situacije." Ponovno smo se zbližili. Znate, među nama je bila mladenačka ljubav, nije bilo šanse da se brak održi. Imala sam dvadeset godina kad sam se udala, to je bila ludost. Dejan mi je kupio i prvog psa, pinča, koji je doživio sedamnaest godina i promenio razne tate. Kad je uginuo, nabavila sam s mužem jednog džukca, koji je doživio čak devetnaest godina. Da me pitaju što bih volela biti da se reinkarniram, rekla bih – kućni pas. Mislim da oni najviše uživaju. 

* Zaboravili ste mi ispričati o svom odnosu s Goranom Markovićem.

- Ah da, Goran je bio beskrajno duhovit čovek. U vreme kad sam bila u braku s njegovim tatom, to je za sve nas bila smiješna situacija. Bila sam mu, zapravo, maćeha. Pa me zafrkavao: mama, daj mi džeparac za bioskop, ili mama, jesi spremila nešto za ručak? On je okrenuo sve na šalu, nije mu to teško padalo, kao ni meni. A posle je i Goran povukao na tatu, jer uvek je imao mlađe žene. Ne pada jabuka daleko od stabla.

(BalkansPress / PulsOnline)

Scroll to top