BalkansPress

Dobro došli!

Ova priča nas je sve naježila, a od tada smo svaki put kad smo putovale kolima morale da zatvaramo šiber.

Ispovest Draginje (26) iz Pančeva prenosimo u celosti:

“Kad sam bila klinka, krajem devedesetih, često sam sa sestrom sama putovala na more, u Herceg Novi, išle smo prvo kod bake u BiH. I, naravno, uvek smo prolazile kroz Višegrad, jednostavno bez toga se nije moglo.

A u tom delu puta ima mnogo tunela, tu oko Višegrada. I jedne godine, ne mogu da se setim koje tačno, ali tad su odmah pozatvarali šibere na autobusu.

Dečko koji je to uradio, jedan od putnika, ispričao je najjeziviju priču za koju ni dan-danas ne znam je li istinita. Tačnije, navodno, tih devedesetih godina tuda su se vozili mladi dečko i devojka.

 

Bilo je vruće, imali su otvoren šiber. Na ulazu u jedan tunel, na njih dvoje u kolima je palo klupko zmija.

U brzini nisu mogli da reaguju, ujedale su i njega i nju. Ubrzo je izgubio kontrolu nad autom i slupali su se.

Ova priča nas je sve naježila, a od tada smo svaki put kad smo putovale kolima morale da zatvaramo šiber.

I najgore, tad su i naši rođaci znali za to.

Nije bilo interneta onda, vesti su bile po novinama, a mi, deca, smo slušali usmeno šta se desilo kad bi odrasli pričali.

Sestra je još dugo kasnije spominjala to, tako da sam baš dobro upamtila da se ispod tunela zatvara šiber, posebno oko Višegrada.

Nikad to neću zaboraviti, probala sam da izguglam, da saznam je li istina, ali nema nigde nikakve informacije. Volela bih kad bi ljudi iz Višegrada pročitali ovo i rekli da li su čuli za tu legendu ili je stvarno to istina…”

Scroll to top