BalkansPress

Dobro došli!

Brojali smo svaki dan do njegovog rođenja, kažu Višeslava (43) i Milomir (45) Mijailović iz Zemuna.

Njih dvoje su se upoznali i venčali 1996. godine i odmah su želeli da prošire porodicu, međutim to im nikako nije uspevalo. Godinama su se bezuspešno podvrgavali vantelesnoj oplodnji, a onda su 14. januara, tačno na 18. godišnjicu braka, saznali da očekuju dete. Njihovoj sreći od tada nema kraja. A kako i ne bi, jer su na naslednika čekali 18 godina i 248 dana.

 

- Ne biste verovali šta smo sve radili da bismo dobili dete. Više od 30 puta smo bili na inseminaciji, četiri puta na veštačkoj oplodnji i imali smo jedan pobačaj. Peti pokušaj je bio uspešan i doneo nam je sina - kaže s osmehom Milomir.

Vest da konačno čekaju dete mesecima su krili i od prijatelja. Nisu hteli nikoga time da opterećuju, a bilo je tu pomalo i sujeverja.

- Svi su mislili da smo odavno odustali od borbe, pa smo im rekli da idemo u Prag da proslavimo godišnjicu. Osećaj kada smo saznali da sam trudna ne može da se opiše. Nismo hteli da znamo pol deteta, bilo je bitno samo da se živo i zdravo rodi - kaže Višeslava.

A ime deteta smislili su odavno. Za to su u trenucima borbe i tuge imali vremena na pretek.

- Znali smo da će se, ako bude žensko, zvati Željana jer smo je toliko želeli. A ako bude dečak, da će biti Srećko, jer je on naša najveća sreća - kaže Milomir.

Iznenađenjima za Milomira tu nije bio kraj. Višeslava je odlučila da supruga iznenadi, pa mu nije ni rekla da se porodila.

- Bila sam u bolnici i on je mislio da je termin za carski rez bio zakazan za 10 dana od tada. Međutim, porodila sam se ranije i zamolila sam sve doktore da mu ništa ne kažu. Porodila sam se ujutru, a on je, kao i svakog dana, u 13 sati došao u posetu. Rekla sam mu da su me prebacili u drugu sobu, jer su mi bile dosadne druge pacijentkinje. Kada je video da sam prikačena na infuziju i shvatio da sam se porodila, umalo je pao u nesvest - kaže ona s osmehom koji ne skida na lice otkako je prvi put videla Srećka.

Ponosni roditelji tada su napravili slavlje kakvo se u Zemunu ne pamti.

- Porodila sam se u četvrtak, a muž je već u subotu organizovao veliko slavlje. Ispekao je bika, doveo trubače, pevača Eru Ojdanića, napravio svima majice za poklon... Preko 250 ljudi je bilo na slavlju, a ja sam sve što se dešavalo gledala preko Skajpa - kaže Višeslava.

Srećko sada ima pet meseci i 11 dana, a njegova mama svakoga dana u dnevnik zapisuje svaki njegov korak.

- Slikam ga svaka dva meseca za njegov dnevnik. Do sada već imam osam knjiga i 400 njegovih fotografija. Ovih dana se samo time i bavim, čuvam ga i pišem o njemu, i to me čini najsrećnijom - kaže ponosno Višeslava.

POKLON ZA SVE TRUDNICE
Kada su saznali da će postati roditelji, Mijailovići su u svojoj pekari u Zemunu pokrenuli akciju koja je dirnula Beograđane. Oni svim trudnicama prodaju pite za samo jedan dinar.
- Ta akcija će trajati sve do Srećkovog 18. rođendana - zaključuje ponosna mama.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top