BalkansPress

Dobro došli!

Eliška Tanzer ispričala je svoju zastrašujuću priču o teškom detinjstvu koje je imala dok je živela u Slovačkoj sa svojom porodicom. NJena baka, kako je navela, zahtevala je od nje, kada je imala samo šest godina da počne da se bavi prostitucijom baš kao što je to činila njena majka.

NJena majka i tetke sa kojima je živela bavile su se prostitucijom. Od zarađenog novca kupovale su hranu za sebe, a deci su davala samo komadiće. Eliškina majka bila je ciganka, a baka je bila u Aušvicu gde su je mučili zbog njenog romskog porekla. Otac joj je bio Nemac i kada je ulicama išla sa njim, njega su tretirali drugačije.

- Odrasli su mu se smešili kada je bio sa mnom, ali ja sam bila problem. Često su umeli i da me pljunu na ulici.

 

NJena baka htela je da ona i njene rođake postanu prostitutka već sa šest godina, međutim tetke su se usprotivile i rekle da treba sačekati da dobiju prvu menstruaciju. Eliškin otac, koji je inače bio nasilan i imao kriminalan dosije, zabranio je da krene ovim putem.

U nekoliko navrata majka ju je vodila sa sobom na posao. Čak joj se i dopalo kada su muškarci okolo njih bacali novac dok su one plesale. I pored svega, ispričala je da i dalje voli svoju majku, koja je takođe imala teško detinjstvo i bila je zlostavljana kao devojčica. Sa 13 godina majka ju je poslala u Veliku Britaniju kako bi naučila da čita i piše, a zatim da se vrati kao uspešna žena i da joj kupi kuću.

Kada se majci požalila kako će joj nedostajati, ona joj je samo na to rekla kako ne treba da joj nedostaje posle svega šta je učinila i da jedva čeka da ne viđa ćerkino lice svakog dana. Zajedno sa još dvoje dece poletela je preko okeana. U Britaniji je bila smeštena u kući neke žene koja joj se dopala.

 

Jedne večeri kod vlasnice kuće došli su njeni prijatelji, a Eliška je sa uživanjem plesala. NJena prijateljica je primetila da Eliška ima talenta za ples i ubrzo je počela da je vodi na časove plesa. Vodila je na razne zabave i poklanjala joj prelepe haljine. Kako je ispričala, to je bio najlepši period života do momenta kada je napunila 16 godina. 

Posle jedne zabave trojica muškaraca su je napali i silovali, posle čega je sa teškim povredama bila danima u bolnici. Nikakva optužnica protiv njih nije podignuta pošto Eliška nije imala ličnu kartu. NJen otac je nekako saznao za tragediju i ubrzo se pojavio na njenim vratima i odveo je u hotel. 

Rekao joj je kako treba da upiše fakultet i da ostavi dosadašnji život iza sebe. Majka je vest dočekala sa rečima: - Dopustila si da ti to urade besplatno?

Otac joj je kasnije pomogao u školovanju, a uspela je da završi fakultet. Kasnije je napisala knjigu o svom životu "Devojka niotkuda". A nastavila je da bude u dobrim odnosima sa roditeljima i postala snažna žena.

Scroll to top