BalkansPress

Dobro došli!

- I počeo je prvi rez. Otprilike iznad grkljana na prednjoj strani grudnog koša. D. mi je sve vreme pričao, a i tada je rekao: "Pazi da bude precizno!"

- Zatvorenik se, kada sam ga ubo prvi put da ga rasečem, jako mrdnuo i počeo da urla. Dozivao je Boga stravičnim kricima. Ja to nikada ne mogu da zaboravim. Sanjam to i zlo mi je od toga!

Ovo svedočenje učesnika zločina u slučaju "Žuta kuća", obelodanjeno je još 2012. godine.

 

On je do detalja ispričao kako je naživo, uz asistenciju doktora, golim rukama izvadio srce jednog od kidnapovanih srpskih mladića, koje je najverovatnije otišlo pacijentu u Turskoj. Rekao je da je sa još nekoliko pripadnika terorističke OVK "prošao dvonedeljnu obuku na plastičnoj lutki u jednoj od škola na severu Albanije, koju je tzv. OVK pretvorila u svoj logor".

Opširno svedočenje ovog pokajnika, u kome detaljno opisuje proceduru vađenja organa, uzeto je dok je tužilac za ratne zločine bio Vladimir Vukčević. I ono je, uz još hiljade dokumenata srpskog tužilaštva, poslato međunarodnim institucijama.

U spisima Euleksa, klinika "Medikus" na KiM označena je kao bolnica gde su sprovođene sumnjive radnje. Vlasnik Ljufti Derviši, kojeg je sud u Prištini proglasio krivim jer je ovde ilegalno vršio transplantaciju organa, prodao je bolnicu 2013. jer nije mogao da plaća porez i račune za struju.

Scroll to top