BalkansPress

Dobro došli!

Milica Jokšić iz Obrenovca podelila je svoju zahvalnost Bogu i Svetom Nektariju, kao i ocu Nenadu Andriću, jer su joj omogućili da dobije dete koje je dugo želela.

Moje svedočenje o pomoći Sv. Nektarija započeću zahvalnicama prvenstveno Gospodu Bogu, jer mi je slučajno poslao Oca Nenada Andrića preko društvene mreže, da čujem za Sv. Nektarija, da se zahvalim Sv. Nektariju što mi je omogućio i pozvao me na Eginu, što mi je skratio muke i bolove sa kičmom, i što smo suprug i ja dobili devojčicu sa njegovim imenom Nektarija.

Da se zahvalim starcu Nektariju na Kamarizi što me poslao da popijem ulje iz kandila, a niko mu nije rekao zašto sam ja dosla da se molim, znao je. Da se zahvalim monahinji manastira Filotei što me uputila šta treba da radim ako želim da postanem majka.

Hvala dobrim ljudima na blagoslovima za moju Nektariju prekodruštvenih mreža. Hvala od srca do neba svima za moju sreću i radost, i da Gospod Bog i Sveti Nektarije pomognu svima Vama koji im se molite i trazite spas. Ja sam eto našla spas za dva problema koje sam imala.

 

U poslednje 4 godine sam imala problem sa kičmom težak oblik diskus hernije 3 diska, teški bolovi, jedva pokretna tražila sam pomoć neurohirurga. Rekli su mi operacija mora, ali i posle operacije pitanje je šta će biti, ne smem ostati u drugom stanju, jer bi mozda ostala uinvalidskim kolicima... Veliki rizik, jer je i veliki problem sa leđima. Ja sam sa suprugom 10 godina, za dete smo čekali kao i svi u početku, neko bolje vreme, pa posao, pa pazili ne pazili nisam ostajala u drugom stanju, i onda ovo sa kičmom nas je poremetilo skroz.

Želeli smo bebu, a plašili smo se, ne ja trudnoće i da ostanem nepokretna, plašili smo se ko će je odgajati, praviti prve korake, kupati i sve ostalo. Počela sam sa borbom da izlečim kičmu, bez operacije, nije mi išlo skoro 4 godine.

Otisla sam na Eginu, da se molim svim srcem i dušom da dobijemo bebu i izlečim kičmu. Objasnila sam sestri Filotei, da ja ne znam mogu li imati decu ili ne, da nismo nikad išli kod lekara povodom toga, ali da su mi doktori rekli što se kičme tiče da je veliki rizik.

 

Rekla mi je da ce mi igumanija reći šta treba da radim, bez obzira mogu li imati decu ili ne, dovoljno je da imam želju da budem majka. Otišla sam igumaniji, rekla je da pijem ulje po pola bočice 4 nedelje, sa tim uljem gutam po malo fitilja sa kandila koji neprestano gori na Egini, da vežem konac oko struka koji mi je ona dala i da se molim i čitam akatist.

Poslušala sam i bila presrećna, što sam tamo, što sam dobila pomoć, što je sestra Filotea rekla da će se za mene moliti. Otišla sam na grob Sv. Nektarija da se pomolim i zahvalim. Klekla pored groba, naslonila glavu i počela sa molitvom za sve druge pa i za sebe i moju porodicu.C

Čula sam štap i korake unutra, pomislila sam: tu si dragi moj Sv.Nektarije, čujes me. Srce mi je bilo puno, duša je bila presrećna. Za sve to vreme mog putovanja na Eginu i nazad od prevelikih bolova, ja sam sve izdržala bez problema, i bilo je tek malo žiganje.

Vratila sam se sa Egine, i prvo što sam rekla suprugu: Čuo me je Sv. Nektarije. Imaćemo bebu. Bolovi su se nastavili, bilo je teško i dalje, ja sam se molila, preživela na nogama, i za 9 meseci suprug i ja smo dobili Nektariju, da tako brzo, jer je Svetac u našem slučaju odmah pomogao i delovao.

 

Hvala Bogu i Sv. Nektariju sve prošlo dobro, rodila se ona velika i napredna. Posle porođaja je bilo teških bolova u leđima, molila sam se i dalje, e sad da ostanem na nogama, jer ko će učiti da hoda sa Nektarijom. Posle mesec dana od porođaja, isto zaslugom Sv. Nektarija pošto sam obišla celu Srbiju prethodne 4 godine tražeći lek, našla sam odličnog fizijatra, koji mi je pomogao da ostanem na nogama, i više nikad nemam bolove u leđima.

Evo nas posle 13 meseci, učimo da hodamo, pričamo, igramo se, a nekoliko puta na dan Nektarija se okrene prema ikoni Svetog Nektarija i zove ga Deda, i maše mu, i tada ja moram da je odvedem tamo, da mazi njenog dedu, smeje i priča nešto sa njim, njenim bebećim jezikom.

Želim da poručim svim ljudima, da sam na primeru naučila koliko je molitva bitna i važna i da nas samo Gospod može spasiti od raznih nevolja i bolesti", piše u statusu sveštenika Nenada Andrića, koji je preneo Miličinu poruku.

Scroll to top