BalkansPress

Dobro došli!

Jedna od najpopularnijih ruskih televizijskih emisija posvećenih političkim i drugim najvažnijim temama – „Veče sa Vladimirom Solovjevom“ – bavila se izricanjem prvostepene presude Ratku Mladiću.

Jedan od njenih učesnika bio je svetski poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi. Čovek koji je jedno vreme rukovodio i izraelskom obaveštajnom službom „Nativ“. Evo, uz nebitna sažimanja, onoga što je u toj emisiji rekao Kedmi:

„I smanjena Jugoslavija je razbijena da nikada više ne bi bilo posebnih odnosa između Srbije i Crne Gore sa Rusijom. Još u vreme Čerčila bilo je odlučeno da Balkan mora biti izvan ruskog uticaja. To je bio osnovni cilj. Razbijanje Jugoslavije i njena podela planirani su odavno. Mojoj službi su bili povereni odnosi sa Slovencima.

Bio sam u Sloveniji. Bio sam sa Slovencima koji su bili u vrhu državne bezbednosti Jugoslavije. I, oni su mi pričali šta se događa na Kosovu. Slovenija je tada već bila nezavisna, ali su mi ispričali kako su se kosovski teroristi-muslimani još 70-ih godina bavili terorom i ko ih je u tome podržavao.

 

Balkan je veoma komplikovan prostor. Tamo je bio građanski rat, a Srbi su odlično znali šta su sa njima u Drugom svetskom ratu uradili Hrvati koji su u tom ratu iz čista mira pobili milion Srba i Jevreja. Milion! Hrvati su ubijali Srbe zato što su Srbi, zajedno sa Jevrejima i Ciganima. Ostavite se ukazivanja na ustaše. To su radili Hrvati.

Toljagama su Srbima – i ženama i deci – razbijali glave i bacali ih u vodu. To je bio njihov omiljeni način egzekucije, a niko o tome ne govori. Hrvati su ratovali na strani Hitlera, a 90 odsto Hitlerovog muslimanskog bataljona bili su Bosanci. Muslimani iz Bosne, a zajedno su sa nacistima ratovali.

U poslednjem ratu su na strani Bosne ratovali ljudi iz Avganistana za novac Bin Ladena i od njega dobijenim oružjem. Ratovali su na strani Bosne i Čečeni. Sav ološ međunarodnog islamskog terora bio se okupio u Bosni. Ratovao je protiv Srba. Niko ne govori o Srbima spaljenim u crkvama. I u Bosni i na Kosovu.

Tamo je bio surov građanski rat u kojem nije bilo pravednika ni na jednoj strani, a optuženi su samo Srbe. Govori li neko da je Haški tribunal priznao da nema dokaze da je Milošević naređivao da se ubijaju Hrvati, Bosanci i ostali?! On je umro u zatvoru i neosuđen!

Tribunal je priznao da nema dokaza da je Milošević odgovoran za genocid i ubistva. A priznao je posle njegove smrti, pre godinu dana i u drugom procesu. Sramota me što Medlin Olbrajt pripada mom narodu, mada je ona to saznala kad je već ostarila.

 

Ona je zabranila da se pokreće pitanje genocida u Ruandi kada je u toj zemlji bio počinjen masakr uz podršku francuskih i belgijskih trupa. Tamo je bilo uništeno 700.000 ljudi, ali je to protivrečilo njenoj spoljnoj politici.

Među Belgijancima je bio samo jedan oficir koji je to pokušavao da spreči, ali je bio isteran iz svoje armije. Jedan jedini pravednik! Sve što je urađeno sa Jugoslavijom od samog početka je bilo upereno protiv Rusije. Sa namerom da se ograniče mogućnosti Rusije u budućnosti. To u Moskvi nisu shvatili i izdali su Jugoslaviju. Podlo.

Kada je u Savetu bezbednosti UN donošena odluka o osnivanju krivičnog tribunala jedna zemlja je rekla: baš nas briga – našim vojnicima niko ne može da sudi. Junajted Stejts of Amerika. Rusija priznaje taj haški sud, a Amerikanci od početka govore da im se pljucka na njega i da ni jedan njihov vojnik ni građanin nikada neće odgovarati pred tim sudom.

I Dejtonski sporazum je bio proba. A Rusija je podržala rezoluciju o Libiji. Ponovo nije shvatila. Zbog čega Srbi idu u EU i približavaju se NATO? Rusija ih je jednom izdala. Na koga da se oslone? Da danas postoji ona Rusija iz devedesetih – ni Rusije ne bi bilo, ni o Siriji danas ne bismo govorili! A da je devedesetih postojala današnja Rusija – ništa se ne bi dogodilo, tamo ni jedna dlaka ne bi pala!

Ni kod Srba, ni kod Hrvata. Ni kod koga.

(BalkansPress / intermagazin.rs)

Scroll to top