BalkansPress

Dobro došli!

Čiji sam JA ako mi je otac musliman a majka srpkinja,odnosno čije je moje dijete ako sam oženio srpkinju ili kao moj drug hrvaticu čije je tek njegovo? 

Kako da se JA pravim da je sve ok kad je stari morao da promjeni ime da bi njegov sin koji ostao R.V.I izašao na V.M.A jer Bože moj nisam čiste krvi,dok vidi čuda papir nakojem se moj stari više ne zove Huso nego Duško pročisiti moju krv kao kakva infuzija. Ili kao što IGI POP navede jedni otišli i svi su ljuti, a drugi došli još ljući.

PROČITAJTE: TUŽNA ISPOVEST LEGENDARNOG BRAZILCA - Kafu prvi put od smrti sina: Suze su jedino što izlazi iz mene

Kako objasniti drugima da nemaš stričeve,tetke,ujake itd. Kako se naviknuti da nemaš svoj "identitet" a imaš svoje JA.itd. Mogao bi danima da pišem ali bi volio odgovor gdje, kuda i kako jer očigledno da su drugi "pametniji".

Da li su moji roditelji krivi što su se voljeli ili sam ja kriv što volim? Možda treba mržnjom da gradimo porodice kao da je važno da li se volimo bitno je da smo ČISTI?Mada ne znam kud mi NEČISTI da idemo.....možda u komore ili geta ili.....? Dajte mi odgovor molim vaaaaas. Pitajte psihologe,političare,vjerske vođe ili nam dajte Budizam za vjeru.

(BalkansPress / Izvor: raznovrsne-vijesti)

Scroll to top