BalkansPress

Dobro došli!

Lider Čečenske Republike izrazio je poštovanje prema Srbima, jer su i pored svih poteškoća i opasnosti izrazili podršku Rusiji.

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov izrazio je “divljenje” srpskom narodu, zbog njegove hrabrosti i jedinstva, koje pokazuje spram svih poteškoća i opasnosti, koje nosi njegova “podrška” Rusiji.

“Turko Daudov je preneo moje tople pozdrave šefu bratske države, a preko njega celom srpskom narodu.

Danas skoro sve vodeće svetske zemlje doživljavaju globalnu krizu, zbog kratkovide politike lidera zapadnih zemalja.

Skrivajući se pod plaštom zaštitnika ljudskih prava, oni često silom nameću svoju ideologiju, koja potpuno odbacuje ustaljene tradicionalne i duhovne vrednosti raznih naroda”, napisao je čečenski vođa na svom Telegram kanalu povodom posete Daudova Republici Srbiji i njegovog susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

 

Prema njegvoim rečima “Rusija je sprečila uvođenje tuđinske ideologije, postala je predmet rekordnog broja sankcija i zbog toga svako, ko sa njom održava prijateljske odnose biva podvrgnut pritisku”.

“Pored svih poteškoća i opasnosti, rukovodstvo i narod Srbije izrazili su podršku Rusiji.

Zaista se divimo takvoj hrabrosti i jedinstvu srpskog naroda”, naveo je Kadirov.

 

Aleksandar Vučić je tokom susreta primetio da su narode Srbije i Rusije oduvek povezivale čvrste bratske veze, a vekovna istorija je to, više puta dokazala i naveo da je upravo to razlog, što se rusko-srpski odnosi ne mogu rušiti, ni pod kakvim pritiskom.

“Turko Daudov je vođi srpskog naroda uručio prigodni poklon u vidu narodnog ogrtača i kape, istakavši da čvrsta volja i hrabrost Srba liče na najbolje osobine slavnih gorštaka, koji svojim delima inspirišu stotine hiljada mladih”, napisao je Kadirov zahvaljujući se srpskom predsedniku na toplom dočeku delegacije i svrsishodnom susretu.

“Siguran sam da će se odnosi Rusije i Srbije godinama samo razvijati i jačati, suprotno svim očekivanjima naših neprijatelja”, zaključio je Kadirov.

 

General Kadirov na poternici

Služba bezbednosti Ukrajine stavili su na poternicu lidera Čečenije Ramzana Kadirova, navodi se u bazi podataka ukrajinske obaveštajne službe.

Prema dokumentu, on se tereti za dva člana, uključujući “vođenje agresivnog rata ili agresivne vojne akcije”, koji predviđa kaznu zatvora od 10, do 15 godina, po ukrajinskom Krivičnom zakoniku.

Kadirov nije prvi ruski političar, koji je na poternici SBU.

Ranije je specijalna služba stavila na poternicu zvaničnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova, Mariju Zaharovu i zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, koji su optuženi za zadiranje u teritorijalni integritet Ukrajine i nekoliko ostalih članica Saveta bezbednosti Ruske Federacije i predstavnika vojne komande Rusije.

Prema SBU, direktor FSB  Aleksandar Bortnikov, predsednik Državne dume  Vjačeslav Volodin, šef Nacionalne garde Viktor Zolotov, šef Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev, predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, direktor spoljnih poslova Obaveštajna služba Sergej Nariškin, izaslanik predsednika u Centralnom federalnom okrugu Igor Ščegoljev i ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev.

Scroll to top