BalkansPress

Dobro došli!

Konačna odluka!

Fejsbuk je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unapred instaliraju u pametne telefone koje proizvodi kineski gigant Huawei.

Ta odluka usledila je nakon veta koji su SAD uvele Huaweiju zbog tvrdnje da uređaji te kompanije ugrožavaju njihovu nacionalnu sigurnost.

Pre nametanja tog ograničenja, svi pametni telefoni koji su izašli iz postrojenja Huaweija preuzeli su aplikacije Fejsbuk, Instagram i WhatsApp. To znači da će zabrana na Fejsbuku uticati samo na uređaje koji još nisu napustili fabriku.

 

Korisnici koji su već kupili telefone Huawei i dalje mogu da proveravaju svoje naloge na tim društvenim mrežama i ažuriraju odgovarajuće aplikacije.

Sadašnji korisnici modela Huaweija koji nemaju predinstalirani Fejsbuk na svom uređaju i dalje će moći da preuzmu aplikaciju u prodavnici Gugla. Međutim, buduće verzije telefona neće imati pristup prodavnici Gugla osim ako američke vlasti ne promene svoju politiku prema kineskoj kompaniji.

Mark Zakerberg

*Mark Zakerberg / FOTO: Profimedia

Iz Huaweija su izjavili da su spremni za bilo koju akciju SAD i obećali da će rešiti bilo kakav prekid u radu njihovih uređaja.

PROČITAJTE: Evo kako da proverite ko vas je skinuo sa liste prijatelja na Fejsbuku

Sredinom maja, američke vlasti uvrstile su Huawei na crnu listu koja američkim kompanijama ograničava kupovinu rezervnih delova i usluga bez odgovarajućeg odobrenja iz Vašingtona.

(BalkansPress / Izvor: SrbijaDanas)

Scroll to top