BalkansPress

Dobro došli!

Kako pronaći recept za kisele krastavce koji rezultiraju savršenim hrskavim ukusom? Da biste dobili ukusne i hrskave kisele krastavčiće, pomoći će vam ovih par trikova. Ne morate da upotrebite sve trikove, vi odaberite šta vam najviše odgovara.

1. Ovo je najvažnije! Koristite male, čvrste krastavce. Ako započnete sa velikim krastavcem, na kraju ćete imati velike meke kisele krastavce. Uvek birajte najmanje, najčvršće krastavce, a velike meke ostavljajte van tegle.

 

2. Stavite ih u teglu odmah nakon branja, ili što je pre moguće. Ići ravno iz loze u teglu je najbolje. Ako ne uspete odmah nakon branja da ih kiselite sledeći trik će vam pomoći.

3. Namočite krastavce u ledenoj vodenoj nekoliko sati. Potapanje u ledenu posudu sa vodom u frižideru pomoći će im da se učvrste tj. da ostanu čvrsti.

4. Odsecite pupoljak na krastavcu, jer on sadrži enzime koji mogu da prouzrokuju kašast krastavac. Odsecanje je vaša najbolja opcija.

5. U teglu dodajte dodatke i začine po ukusu. To može biti lišće hrasta, grožđa ili crnog čaja. Ovaj trik se preporučuje, ali ne mora da donese rezultate uvek. Ako imate hrastove listove ili listove grožđa, definitivno ne može škoditi da ubacite jedan u svaku teglu. Ili dodajte u svaku teglu 1/2 kašike rinfuznog crnog čaja. Ali da znate, neće se već meki krastavci pretvoriti u magično hrskave.

Scroll to top