BalkansPress

Dobro došli!

Kako nositi cipele sa visokom potpeticom i pritom izbeći nelagodnost i bol u nogama, jedno je od ključnih ženskih pitanja kad je reč o modi.

Kaže se kako žena za lepotu i eleganciju treba malo stisnuti zube i trpeti. Te uzrečice s kojom se ne bi svi složili, verojatno ste se i sami setili svaki put kad ste u svojim omiljenim štiklama nažuljali stopala ili pak trpeli nesnosnu bol.

Već zasigurno znate da silikonski jastučići za cipele s visokom petom dosta pomažu. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji deo cipele kako noga ne bi klizila prema napred te kako biste izbegli bolne tabane i nastajanje žuljeva. Takođe možete naprskati stopala suvim šamponom kako ne bi klizila napred.

 

Ali, mi vam ovde predlažemo nešto drugo…

Vašim mukama je došao kraj jer rešenje itekako postoji!

Radi se o triku za koji vam je potreban flaster ili medicinski selotejp.Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst (ako brojite od palca) flasterom ili medicinskim selotejpom i spremni ste za izlazak!

7 proverenih načina da vam omiljene cipele ne nanose bol - Uspešna žena

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore spomenuta prsta skriva se živac koji stvara bol u nogama.

Kad se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultira lakšem podnošenju visokih potpetica.

Naravno, ovaj trik nemojte izvoditi ako imate otvorene cipele i ni u kom slučaju nemojte prečvrsto zalepiti prste!

Scroll to top