BalkansPress

Dobro došli!

Kineska aviokompanija Hainan Airlines angažovala je dizajnera visoke mode Laurencea Xua da osmisli uniforme za zaposlene koje će biti moderne, ali istovremeno nositi i duh tradicije.

 

I Xu se baš potrudio - isporučio im je haljine, odela i kapute atraktivnog kroja zbog čega o ovim uniformama priča sav modni svet.

 

Haljine su inspirisane oblikom kimona, elegantne, ali udobne, šarmantne, ali pristojne, a posebno su upečatljivi tradicionalni kineski motivi vidljivi na dezenu. Realno, mogle bi da prođu i na crvenom tepihu i u nekoj modernoj kancelariji.

Odela su minimalistička, modernog kroja, u svetlo sivoj nijansi, a neki od kaputa i sakoa iz kolekcije čak podsećaju na kolekciju visoke mode kuće Dior.

Kako se navodi, Xu i Hainan Airlines su prošli kroz 1.000 crteža i isprobali više od 100 uzoraka kako bi došli do konačnog dizajna.

"Nismo samo stvorili novu uniformu nego prikazujemo jednu internacionalnu sliku naše aviokompanije. Posebno na našim internacionalnim rutama želimo putnicima da damo do znanja da je Kina moderna i trendi", saopšteno je iz Hainan Airlinesa.

Ko zna - možda ovo inspiriše i druge avio kompanije. Pa zamislite samo naše stjuardese, koje su se našle u vrhu liste najprivlačnijih stjuardesa na svetu, u uniformama inspirisanim srpskom narodnom nošnjom. Da, možemo to da zamislimo i da deluje kul.

 

 

 

(Izvor: Noizz.rs)

Scroll to top