BalkansPress

Dobro došli!

Da biste se promenili važna je spremnost da prihvatite odgovornost za sve ono što radite u svom životu: bes ili radost, dobro ili loše, raj ili pakao. Kada shvatite da ste vi uzrok onoga što vam se dešava, tada je ta odgovornost osvešćena i prihvaćena - misli počinju da se menjaju. Budite otvoreni za nove mogućnosti!

Evo jedne poznate priče:

Jedan čovek je putovao i iznenada dospeo u raj. U Indiji, koncept raja je drvo ispunjenja želja. Kad se sedne ispod tog drveta, svaka želja se trenutno ostvaruje. Nema kašnjenja, nema vremenskog razmaka između želje i ostvarivanja željenog.

Čovek je bio umoran, i legao je da spava ispod takvog drveta. Kada se probudio, osetio je veliku glad i pomislio:

 - Gladan sam. Kad bi odnekud bilo malo hrane.

I odmah niotkuda pojavila se hrana. Kroz vazduh je letela, veoma ukusna hrana. On je bio toliko gladan da nije ni mislio odakle je došla (kada ste gladni, vi ne razmišljate). Odmah je počeo da jede, a hrana je bila tako ukusna...

 

Zatim, kada je utolio glad, pogledao je oko sebe. Sada je osetio zadovoljstvo. Pojavila mu se još jedna misao:

- Kad bi bilo još nešto i za popiti ...

 U raju nema zabrana odmah se pojavilo dobro vino. Ležeći u hladu drveta spokojno pijuckajući vino, rashlađen pirkanjem povetarca, on je počeo da se pita:

 - Šta se dešava? Šta se ovo događa? Možda sanjam? Da li ovde postoje neki demoni koji zbijaju šegu sa mnom?

I demoni su se pojavili. Bili su užasni, surovi i odvratni - tačno onakvi kakvim ih je zamišljao.

 Zadrhtao je i pomislio:

 - Sad će me ubiti...

I oni su ga ubili.

Ova priča puna je smisla. Tvoj um je to drvo ispunjenja želja, i bez obzira šta da pomisliš, pre ili kasnije to će se obistiniti. Ponekad je vremenski interval takav da si potpuno zaboravio da si to hteo, i ne možeš da pronađeš uzrok od čega je sve počelo. Ali ako pogledaš dublje, videćeš da tvoje misli stvaraju tvoj život. One stvaraju tvoj raj, one stvaraju tvoj pakao. One stvaraju tvoju patnju, one stvaraju tvoju radost. One stvaraju loše, one stvaraju dobro ... svi vi ovde - ste čarobnjaci, svi vi ste tvorci svog života. Svako prede i tka čarobni svet oko sebe ... on se potom ispostavi stvaran. Pauk se sam hvata u svoju mrežu. Niko vas ne muči, osim što vi mučite sami sebe. A kada je to osvešćeno, stvari počinju da se menjaju. Tada se pojavljuju nove mogućnosti: ako ste spremni, možete započeti stvaranje sveta. Tada možeš sve preokrenuti, u stanju si da pretvoriš svoj pakao u raj. Vi ste odgovorni za sve...

Scroll to top