BalkansPress

Dobro došli!

Top lista nadrealista verovatno je najgledaniji televizijski program u istoriji Jugoslavije.

Vispreni humor duhovitih Sarajlija nikada i nikoga nije mogao da ostavi bez reakcije. Nemoguće je biti ravnodušan na sve one sjajne skečeve snimljene uglavnom uz mnogo improvizacije, bez klasičnog scenarija i podešavanja bilo koje vrste.

 

 

 

Osvojili su zemlju koja će se, godinu - dve nakon poslednje epizode, urušila i zauvek nestala. Bilo je i ratnih varijanti Nadrealista, dobri su to bili skečevi koji su u vreme opsade barem na momente vraćali osmehe na lica stanovnika prestonice, ali Top listu ipak pamtimo po onim predratnim provalama, prognozama, idejama i izvedbama.

Poslednju epizodu u punom sastavu, Nadrealisti su snimili krajem 1991. godine, a potom se mirno razišli, valjda na sve strane sveta. Najveći broj njih, pak, ostao je u Sarajevu. Oni uglavnom i danas žive u rodnom gradu. A gde su ostali?

Branko Đurić Đuro nastavio je sjajnu glumačku karijeru. Igrao je u nekoliko vanserijskih filmskih ostvarenja , režirao, a poslednjih godina uspešno se vratio i prvoj ljubavi - ​​muzici. Sa svojim bendom Bombaj štampa nastupa i dobro mu ide.

Nele Karajlić iz Sarajeva je otišao pred početak agresije i nikad se nije vratio. Živi u Beogradu, a sa Emirom Kusturicom i No smoking orkestrom obišao je celu planetu. Povremeno se bavio i glumom, ali bez mnogo uspeha. Njegov nedavni pokušaj produciranja "Beogradskih nadrealista" završio je potpunim fijaskom. Nedavno je napisao i knjigu Fajront u Sarajevu koja se kod publike "dobro primila" i prodala u dosta pristojnim tiražima.

Dado Džihan danas živi u Londonu i bavi se muzikom, komponovanjem i produkcijom, Zenit Đozić u Sarajevu se bavi videoprodukcijom kao i Darko Ostojić Ogi. Boris Šiber je urednik na Federalnoj televiziji .

Elvis J. Kurtović živi u Sarajevu i muzički je urednik Radija Sarajevo i kolumnista portala Radiosarajevo.ba , dok se Davor Sučić i dalje bavi muzikom svirajući i pevajući u bendu Zabranjeno pušenje.

Davor Dujmović preminuo je 1999. godine u Beogradu , au saobraćajnoj nesreći 1986, smrtno je stradao Dražen Ričl Para.

 

 

(Izvor: kurir.rs)

 

 

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

 

 

Scroll to top