BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković govorio je i o veri na Australijan openu.

Srpski teniser Novak Đoković čestitao je svim pravoslavnim vernicima Bogojavljenje nakon što je u petak pobedio u trećem kolu Australijan opena protiv Tomasa Martina Ečeverija, a na konferenciji za medije posle meča upitan je i koliko njemu lično znači vera. Odgovorio je bez suzdržavanja.

 

"Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim...", bila je poruka Đokovića na srpskom jeziku: "Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće od sebe. Svaka religija je drugačija - ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom".

 novak đoković

Ovo je tema koja veoma zanima Đokovića, pa je bez potpitanja nastavio: "Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu... Kada čoveku ponestane motivacije i inspiracije svakodnevne, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi - molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljav put, to je ono što čoveka uvek može da pokrene".

Scroll to top