BalkansPress

Dobro došli!

BOR – Iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor"od 2014. do sredine 2017. Godine ukradeno je tačno 243 kilograma zlata - pokazali su rezultati istrage u koju su "Novosti" imale uvid.

PROČITAJTE: KO ĆE PROFITIRATI OD OVOG RESURSA Pronađen mineral koji postoji samo u zapadnoj Srbiji, i to 136 miliona tona!

Kako se procenjuje, u zavisnosti od cene tog plementitog metala, koja varira na svetskim berzama, RTB je oštećen za sumu između osam i devet miliona evra.

 

Od osumnjičenih je oduzeto 48 nekretnina, koje su navodno bile u njihovom ili vlasništvu članova njihovih bližih rođaka. Reč je o stanovima, lokalima i vikendicama širom Srbije. U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađeno je 136.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, kao i više od kilograma zlatnog nakita!

*Rudarsko-topioničarski basen "Bor" / Foto: Novosti.rs

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa 10. maja prošle godine uhapšena su četiri radnika RTB - I.S. (43), Z.P. (52), G.P. (44) i D.M. (45) – koji su zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala, poznatijoj kao "Zlatara’’.

Uz njih, slobode je tada lišen i S.S. (42), bivši radnik "Zlatare’’, kao i D.M. (44) i Z.I. (49), nekadašnji radnici preduzeća „Zaštita“, koje je ranije obezbeđivalo RTB.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top