BalkansPress

Dobro došli!

Snimak nasilja na kom se vidi kako mladić plastičnom flašom udara u glavu devojku koja sedi, objavljen je na društvenoj mreži Fejsbuk.

PROČITAJTE: Teška saobraćajna nesreća u Beogradu: Automobil sa šest mladih udario u banderu, polomljene im ruke i noge i izbijeni zubi,vozač imao probnu dozvolu

 

Ono što je zgranulo i šokiralo sve korisnike društvene mreže je to što niko nije reagovao da spreči mladića da "ćuška" devojku.

- Dakle, ovo se dešava oko 15 h na Zelenom Vencu usred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dve stvari su jezive. Prva je svakako nasilje, a druga je intertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, i crna hronika. E protiv toga se borimo - napisao je Pavle Bihali iz Pokreta Levijatan, koji je o objavio ovaj snimak.

Korisnici društvenih mreža oštro su reagovali na ovaj video, a Bihali je naveo da je autor snimka majka sa maloletnim detetom i da nije mogla nikako da pomogne nesrećnoj devojci u tom trenutku, ali da je dobro što je zabeležila dokaz o nasilju.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top