BalkansPress

Dobro došli!

Prilikom obraćanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u septembru neće biti Evroprajda. Kao jedan od razloga naveo je trenutnu političku situaciju u Srbiji. S druge strane, organizatori ove manifestacije pozivaju učesnike da se ispred Narodne Skupštine okupe 17. septembra uz poruku da manifestacija nije otkazana.

PROČITAJTE: NE DAMO SRBIJU NI ZA ŠTA! Moćna poruka Nenada Jezdića: OBJAVLJUJEMO RAT NAJVEĆEM NEPRIJATELJU NAŠE ZEMLJE

 

Marko Mihailović, direktor Beograd Prajda i jedan od organizatora, napisao je na svom Tviter nalogu da država ne može da otkaže Evroprajd, već da može samo da pokuša da ga zabrani, napominjući da bi to bilo kršenje Ustava.

„Prajd se održava po planu 17.09. u 17h ispred Narodne Skupštine!“, napisao je Mihailović.

 

Inače, predsednik Vučić je najavio otkazivanje Evroprajda rekavši da će sve biti po zakonu.

„Biće odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je i dodao da će premijerka i članovi Vlade „obrazložiti sve to u skladu sa zakonom“.

 

Dodao je da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić u današnjem obraćanju javnosti.

Scroll to top