BalkansPress

Dobro došli!

Mensa Srbije najavila je da će petu godinu zaredom obeležiti Dan inteligencije,pa će tokom oktobra i novembra biti obavljena testiranja u 16 gradova u Srbiji.

Beograđani će imati mogućnost da se testiraju u nedelju 19. oktobra od 12 i 13:30 časova, u amfiteatru 208 Mašinskog fakulteta.

Tokom akcije Dan inteligencije, cene testiranja su povoljnije od cena u redovnim terminima testiranja i iznose 900 dinara za zaposlene i 600 dinara za studente, učenike, penzionere i nezaposlene.

Pravo na testiranje imaju svi kandidati koji su navršili 17 godina i koji u prethodnih godinu dana nisu izlazili na Mensin test u prethodnih godinu dana i ne više od tri puta u životu.

 

 

Članovi Mense Srbije održaće nekoliko predavanja za javnost, na razne naučno-popularne teme, širom Srbije, a cilj akcije je da se skrene pažnja na intelektualni potencijal koji postoji u svakoj sredni, a koji može doprineti razvoju društva u celini.

Akciju je pokrenula organizacija “Mense Internacional” i ona se već nekoliko godina sprovodi u brojnim zemljama širom sveta.

 

(BalkansPress)

  

 

 

 

FacebookTwitterLinkedin

Pin It

 

 

 

 

Scroll to top