BalkansPress

Dobro došli!

Vest o neviđenoj svireposti stiže iz Požege gde je Z. M. (77) pokušao čekićem da ubije svoje šest meseci staro štene mešanca.

Ovaj monstrum, želeći da se reši psa najpre je štene pretukao, a onda zverski počeo da je udara po glavi čekićem. Pas se od teških povreda onesvestio, a starac ga je misleći da je mrtav zakopao u dvorištu.

Međutim, nesrećno štene se tokom noći osvestilo i šapicama nekako uspelo da se otkopa iz groba u kojem je bilo živo zakopano.

Iako ga je vlasnik umalo ubio i naneo mu teške povrede, verni pas mu se vratio. Kada je video unakaženo štene na pragu ovaj monstrum ga je odveo kod veterinara, ali ne da ga spasi, već da ga eutanazira.

Policija je obaveštena o slučaju zlostavljanja nesrećne životinje, a protiv Z. M. podneta je prijava. On je u policiji ne kajući se rekao da je pas njegov i da može da radi sa njim šta hoće!

Starcu preti zatvorska kazna do godinu dana zbog mučenja nesrećne životinje, al hrvatski sudovi u pravilu pokazuju neverovatnu blagost prema mučiteljima životinja, pa čak i kod ovako ekstremnih slučajeva, piše "24sata.hr".

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top