BalkansPress

Dobro došli!

Bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović i predsednik Vlade Savezne Republike Jugoslavije preminuo je u 63. godini.

Bulatović će ostati upamćen kao jedan od najvernijih saradnika Slobodana Miloševića o čemu je u mnogo navrata govorio. Objavio je i knjigu "Neizgovorena odbrana" gde se navode pitanja i odgovori koje su ѕajedno spremali, kako bi Bulatović svedočio u procesu koji se protiv Miloševića vodio u Hagu.

Do smrti je zastupao stavove da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna i da je u pitanju jedan narod.

 

Bulatović je rođen 1963. Porodica se često selila, jer je otac bio oficir. Osnovnu i srednju školu završio je u Zadru, a u Crnu Goru dolazi 1975. gde je u Podgorici završio Ekonomski Fakultet Postao je asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka.

Politikom se bavio od mladosti, a predsednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine i na ovoj funkciji ostaje do 1998. godine. Tada je došlo i do sukoba u Demokratskoj partiji socijalista koju je vodio. Na mestu prvog čoveka Crne Gore nasledio ga je Milo Đukanović, partijski saborac koji mu je okrenuo leđa.

Posle toga Slobodan Milošević ponudio mu je da sastavi kabinet na saveznom nivou, pa je Bulatović dve godine bio predsednik Vlade SRJ. Posle pada Miloševića, Bulatović se okreće profesorskom radu i publcistici.

Doživeo je i porodičnu tragediju kada mu je preminuo sin.

Scroll to top