BalkansPress

Dobro došli!

Fotografije stradalih Srba koje su pobili pripadnici 28. divizije takozvane Armije Bosne i Hercegovine iz Srebrenice postavljene su pored puta koji vodi od Bratunca do Potočara. Ova divizija je bila pod komandom Nasera Orića.

Snimak je objavljen na stranici na Fejsbuku Despotovina na kojoj se podseća da za ubistvo 3.267 Srba na ovom području u proteklom ratu niko nije krivično odgovarao.

„Nadamo se da će svetski zvaničnici, kada budu prekosutra krenuli u Potočare, videti i ova lica“, navedeno je u objavi.

 

Orić je pred Haškim sudom oslobođen svih tačaka optužnice kojom su ga teretili za zločine počinjene na području Srebrenice i okolnih sela u periodu od decembra 1992. do marta 1993. godine.

U Potočarima će 11. jula biti obeleženo 27 godina od zločina u Srebrenici.

DRAGAN ODBIO DA SKLONI FOTOGRAFIJE SRPSKIH ŽRTAVA

Dragan Gvozdenović, radnik preduzeća "Zvornik putevi" odbio je danas da skloni fotografije mučki stradalih Srba postavljenih na putu Bratunac - Potočari, nakon što je zvornička policija naredila njihovo premeštanje zbog toga što su prvobitno postavljene na kako oni kažu javnu površinu.

 

Radnik preduzeća „Zvornik putevi“ kome je naloženo da uklone i premeste fotografije, Dragan Gvozdenović je odbio da uradi ovaj posao, jer se na fotografijama nalazi i njegova maloletna sestra Rada i otac koji su ubijeni u Zagonima 5. jula 1992. od strane pripadnika tzv. Armije BiH.

Na fejsbuk stranici "Despotovina" postavljena je fotografija ovog hrabrog čoveka, koji je odlučio da se suprostavi naređenjima u čast čuvanja uspomene na stradanje njegovih najmilijih.

- Ovo je Dragan Gvozdenović, radnik Zvornik puteva koji je javno odbio izvršiti posao uklanjanja fotografija srpskih žrtava postavljenih na regionalnom putu Bratunac Potočari. Bio je spreman ostati bez posla ali nije hteo izgubiti obraz i čast! Draganu su u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu muslimanski zločinci iz Srebrenice na kućnom pragu u selu Zagoni 1992. godine ubili maloletnu sestru Radu. Dragan je izgubio još nekoliko bliskih članova svoje porodice (oca, strica, rođake…) - piše u opisu fotografije.

*Dragan Gvozdenović, Foto: Fejsbuk/Despotovina

PROČITAJTE: MALO JE REĆI - LJUDINE: Musliman sa svojom porodicom obnovio srpsku crkvu, sada imaju novi poduhvat (FOTO)

Scroll to top