BalkansPress

Dobro došli!

Osim što u proizvodni pogon ponovo uvodi čuvene "borosane", vukovarska kompanija Borovo pravi i novi proizvod - espadrile nastale u saradnji s modnim brendom Hipi garden.

U ambiciozni razvojni projekat kompanije koja ove godine obeležava 85. rođendan uključen je i klasični kožni asortiman obuće i onaj gumeni, namenjen posebno lovcima.

Vođa projekata u Borovu Damir Rupčić otkriva kako poslednjih meseci intenzivno pregovaraju s mnogim firmama, posebno onima iz turističkog portfelja duž Jadrana, ali i kontinenta. Pokrenuli su, kaže, ofanzivan pristup tržištu nabijen pozitivnim tonovima kako bi podstakli čvršću saradnju i partnestvo između njih kao proizvođača i turističkih destinacija, gde je s obzirom na brojne inostrane goste moguća prodaja njihovih asortimana. 

 

"Nudimo povratak borosana hotelskim kompanijama kao izvrsnu zaštitnu obuću i dizajnom prilagođenu njihovim radnim uniformama te, naravno, prodaju startasicama u njihovim objektima, koje takođe dizajnom mogu pratiti lokalna obeležja svake pojedine destinacije, kao i najnovijeg modela espadrila", iznosi Rupčić i dodaje da su pripremili i kolekcije startasica za nacionalne parkove i Dubrovnik sa prepoznatljivim lokalnim obeležjima te u idućem periodu i tu očekuju odlične rezultate. 

Već u ovu sredu s turističkom kompanijom Istraturist iz Umaga, čiji je većinski vlasnik grupacija Lukšić, potpisuju prvi ugovor o saradnji. Biće ih uskoro još, no u Borovu zasad ipak ne žele da otkriju o kojim se sve hotelijerskim kompanijama radi.

Vođa marketinga Martina Tomljenović velika očekivanja ima i od poslednjeg projekta, promovisanog u ponedeljak i nastalog u saradnji s domaćim dizajnerima iz modnog brenda Hipi garden. Reč je o ručno rađenim espadrilama, koje su ukrašene licitarskim srcima, možda najprepoznatljivijim tradicionalnim hrvatskim simbolom. I dok izgled espadrila potpisuje Đurđica Vorkapić, za kvalitetnu ručnu izradu zaslužne su radnice Borova, koje će dnevno na tržište isporučivati oko 600 pari. 

Vorkapićeva i Tomljenović ističu kako je ovaj partnerski projekat nastao tragom činjenice koju potvrđuje više istraživanja da turisti sve češće za suvenir biraju upravo neki upotrebni proizvod koji nakon povratka s letovanja neće skupljati prašinu po fiokama.

"Espadrile su potpuno autentični suvenir za koji je već dogovoreno 20 destinacija, gde će turisti moći da ih kupe, a na toj listi su i sve vazdušne luke u Hrvatskoj", iznosi Vorkapićeva. Uverena je kako će "ovo leto espadrile biti apsolutni hit među turistima, ne samo zbog poruke ‘From Croatia With Love’“.

(Izvor: Poslovni.hr)

Scroll to top