BalkansPress

Dobro došli!

Predstavnik branitelja, pukovnik u penziji Ivica Glavota je u svom obraćanju na obeležavanju 21. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Kninu oštro kritikovao vlast poručivši da "drugi čin" te operacije ni dve decenije kasnije nije ni počeo, te da o budućnosti te države ne može da odlučuje niko osim Hrvata.

Izvinivši se javno narodu što posao nije obavjen do kraja, Glavota je objasnio da je Oluja bila tek prvi čin borbe za Hrvatsku, a da je drugi čin trebalo da bude borba za napredak u svim segmentima društva i borba za savremeno društvo.

- Taj drugi čin nije ni počeo, 21 godinu nakon Oluje. To je bila operacije koja je omogućila poražavanje velikosrpskih pretenzija, ali i da niko drugi, osim Hrvata ne može određivati budućnost zemlje - rekao je.

Glavota, koji je bio prvi govornik na svečanosti obeležavanja Dana pobede, poručio je da su "fotelje" zloupotrebljavane za lični napredak, a da je narod političarima verovao.

Ovom bivšem specijalacu koji je, kaže, ratovao od Vukovara do Prevlake, najviše smeta to što su, kako je rekao, birački spiskovi čišćeni u gotovo svim gradovima, ali ne i u Vukovaru, što je omogućilo da se postavljaju ćirilične table.

Hrvati su posle Oluje očekivali napredak, a umesto toga Hrvatska se sada priprema za prijem migranata, dok stanovništvo stari, a mladi napuštaju zemlju.

Glavota je oštro kritikovao i zastupnike u Saboru zbog nerada, te zapitao šta bi bilo da su branitelji 1995. uzeli kolektivni godišnji odmor.

Foto: Tanjug

Posebno se obraćajući novom lideru HDZ-a Andreju Plenkoviću, Glavota je rekao da on i drugi političari treba da završe priču o prošlim vremenima.

- Priča o lustraciji je istina i treba se osloboditi tog tereta, jer se samo tako može lakše ići napred - rekao je Glavota i dodao:

- Kada u državi postanete papci znate da ćete uskoro biti papkari, volovi. Narode moj, ne dopustite da nas vuku za nos - poručio je on.

Potvrdio je da se tokom rata latio oružja da bi, kako je rekao, zaustavio četničku hordu.

- Izvinjavam se svima kojima nismo uspeli da pomognemo, a najviše narodu, jer nismo odradili posao do kraja i što sada morate da trpite ovakva sra... u vlastitoj zemlji - poručio je Glavota.

(Informer)

Scroll to top