BalkansPress

Dobro došli!

Kuća i plac Nevinke Jekić iz sela Golubinaca kod Stare Pazove, u kojoj živi sa porodicom, u ponedeljak će se naći na javnoj licitaciji zbog navodnog duga od 25.000 maraka njenog pokojnog oca! Kako nam Nevinka objašnjava, sud u Staroj Pazovi je Branku Ulemeku, koji je tužio nju, majku i dve sestre priznao potraživanje samo na osnovu iskaza nekih njegovih svedoka, a bez ikakvog pisanog dokaza ili ugovora o pozajmici. Pravosnažnom presudom je određeno da ona i sestre Ulemeku moraju da isplate 1,34 miliona dinara sa zateznom kamatom i još 170.552 dinara na ime sudskih troškova. Nevinka kaže da taj iznos sada ukupno dostiže oko 2,5 miliona dinara.

Jekići su sudu u Staroj Pazovi predali zahtev za reviziju postupka, jer u njihovu korist želi da svedoči Mihajlo Ulemek, Brankov rođeni brat, ali to ne odlaže izvršenje.

Kako nam priča Mihajlo Ulemek sve je počelo pre 20 godina kada je Nevinkin otac Vasilije Jekić sa Brankom Ulemekom na svom placu 1995. i 1996. godine gradio klanicu.

 

- Vasa je postavio temelje, a Branko je učestvovao u zidanju i pokrivanju objekta. Međutim, radovi su stali i klanica je ostala nezavršena. Nije ni omalterisana, bez elektro i vodovodnih instalacija. I sad stoji tako prazna i napuštena - priča nam Ulemek. - Branko od Vase za života nikada nije tražio uložene pare, a to sve što je uložio koštalo je oko tri hiljade maraka.

Vasilije se teško razboleo i umro 2000. godine, a tri godine kasnije Branko Ulemek je tužio njegovu suprugu i tri ćerke. U tužbi je, kako ukazuje Nevinka, naveo da je Vasiliju 1997. godine dao 25.000 maraka i da je ovaj trebalo da mu ih vrati sledeće godine.

- Ni Vasa ni Branko te pare nikada nisu spomenuli. Niko za to nije ni znao dok nije stigla tužba - tvrdi Mihailo. - Nema nikakvog pisanog traga o toj pozajmici, a ja znajući mog brata ubeđen sam da ih nije ni dao, jer je on toliko tvrd na parama, da nikome ne bi dao ni 2.000 maraka, a ne 25.000. Međutim, sud je isključivo verovao Brankovim svedocima. Ništa on ovo ne bi uradio da nije imao podršku korumpiranih ljudi u sudu u Staroj Pazovi.

*Objekat koji su navodno zajedno gradili pokojni Nevinkin otac i Branko Ulemek

Prvu presudu u korist Ulemeka sud je doneo 2006. godine. Jekići su se žalili, ali je pravosnažnom presudom iz januara ove godine dug, ipak, priznat. Pošto nemaju te novce da isplate Ulemeka, plac od 28 ari i stara kuća od dve spavaće sobe ide im na doboš. Veštaci su ih procenili na 2,6 miliona dinara.

- Na kraju nas je prevario i advokat, koji nas je 13 godina ubeđivao da ne možemo izgubiti postupak, jer nema očevog potpisa - priča nam Nevinka. - Sakrio je od nas da je stigla pravosnažna presuda, kako bismo izgubile pravo da se žalimo višim sudovima. Pošto mi se nije javljao, otišla sam kod jedne advokatice i ona je po broju predmeta videla da je presuda pravosnažna i da je dan ranije istekao rok za žalbu. Da postoji ikakav dokaz da je tata Ulemeku ostao dužan, ja bih se pokupila i otišla iz te kuće.

 

BAHAĆENjE

Ceo sudski proces je čista laž i prevara - kaže Mihailo Ulemek. - Sve je to bahaćenje jednog hohštaplera, koji po Pazovi voza džipove, a jednu siromašnu porodicu sa dvoje male dece izbacuje iz stare kuće u kojoj nemaju ni kupatila. Neverovatno je da čovek bez ikakvog dokumenta dobije sudski proces i sad deci svog prijatelja otima ognjište.

*Kuća u kojoj žive Jekići u ponedeljak ide na licitaciju

SESTRINA PRESUDA

Odluku o izvršenju sudske presude krajem januara 2016. u kojoj se nalaže prodaja imovine Jekića u sudu u Staroj Pazovi donela je sudija Ružica Nikolić. Kada su Jekići tražili njeno izuzeće, kako kažu, predmet je uzela sudija Snežana Racić Ulemek, koja je na kraju potpisala izvršenje. Mihailo Ulemek nam kaže da je ona ćerka od njegovog i Brankovog rođenog strica i samim tim nije smela da se bavi ovim predmetom.

(Novosti.rs)

Scroll to top