BalkansPress

Dobro došli!

Dodirivao me po celom telu kada smo bili sami i govorio kako nikome ne smem pričati o onome šta se događa, jer je to naša mala tajna, izjavila je 11-ogodišnja devojčica žrtva seksualnog nasilja za koje je osumnjičen bivši ministar Vlade RS Nenad Suzić.

Prema izjavi devojčice, sve se dešavalo u porodičnoj kući osumnjičenog, a seksualno zlostavljanje je trajalo određeni vremenski period.

Izvor iz istrage otkrio je juče da je porodica žrtve u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji.

–Kada zamislite da ne može biti gore, onda se dogodi ovakav slučaj. Upravo to je sa porodicom jedanaestogodišnje devojčice. Jedini koji se drži za sada jeste otac devojčice. U budućem krivičnom postupku kaznu treba izreći što strožu, upravo zbog teške situacije u kojoj se nalazi porodica, ali i žrtva, koju je iskoristio osumnjičeni – objasnio je izvor iz istrage.

 

Dodaje kako je devojčica nakon iskaza smeštena u prihvatnu stanicu Centra za socijalni rad Banjaluka.

Hapšenje

Kako je portal Srpskainfo i najavio, policija je uhapsila bivšeg ministra prosvete i kulture u Vladi RS zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 11-ogodišnju devojčicu.

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala šta se događalo u porodičnoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da devojčica govori istinu, nakon čega je Suzić i uhapšen.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije tek dan nakon hapšenja osumnjičenog saopšteno je da je zbog krivičnog dela obljuba nad detetom mlađim od 15 godina uhapšen osumnjičeni N.S.

–Nakon saslušanja tužilac će doneti odluku o eventualnom zahtevu za jednomesečnim pritvorom – saopštili su iz banjalučkog tužilaštva.

Minimalno 8 godina robije

Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika krivičnog dela obljube nad detetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od 8 godina robije.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa devojčica.

–Prema prvim informacijama, bivši ministar je osumnjičen da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu – objasnio je naš izvor iz istrage.

 

Iako su ovakvi slučajevi jako osetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava devojčice istinita, te da nema sumnje u njenu verodostojnost.

PROČITAJTE: "SVE DOBRE DEVOJČICE TO RADE" Užasno svedočenje o hranitelju-monstrumu: "Morala sam da ga dodirujem, a za nagradu bi mi KUPOVAO IGRAČKE"

Teška situacija u porodici

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne devojčice.

–Osumnjičeni je, skriven od očiju drugih, dodirivao devojčicu po raznim delovima tela i govorio joj kako to ne sme pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju devojčice.

Uhapšeni Nenad Suzić je bio ministar prosvete u Vladi RS u periodu od 1998. do 2001, a trenutno je profesor na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top