BalkansPress

Dobro došli!

Dok parkirate svoj automobil i ukucavate SMS poruku za plaćanje parkinga širom centra grada vrebaju vas uvežbane gumokradice, koje cupkaju sa ciglama u rukama i samo čekaju da im okrenete leđa kako bi se bacili na posao - da očerupaju vaš automobil, tačnije, skinu mu sve točkove sa njega i ostave ga da lebdi na klocnama.

Jedno takvo iskustvo na fejsbuku je opisao jedan Dorćolac, uz kratak komentar u kojem je rekao sve. Krađa se desila 13. februara u 11 uveče, na Dorćolu.

PROČITAJTE: POSLAO JE PORUKU: 'ZOVEM TE USKORO', A DVA SATA KASNIJE BIO JE MRTAV Potresna ispovest majke Subotičanina UBIJENOG U LONDONU

- Neko je ukrao sva četiri točka sa mog auta, i ostavio ga na klocnama i ciglama. Naivno sam mislio da se ovakve stvari dešavaju samo u Bronksu, ili u zabačenim i mračnim delovima grada. Komšije ništa nisu videle ni čule, stoga mislim da su ovo izveli mehaničari Renault Formula 1 tima ili možda Wiliams ili Red Bull Racing tima, s obzirom da je brzinski i profesionalno izvedeno. Alal vera majstori i dobrodošli u favele - napisao je on.

 

Međutim, usledili su komentari sa slikama identične situacije u drugim delovima grada - gumokradice su ulična banda koja je, očiglegno, u usponu.

- Je l' moguće? Pa, ovo se dešavalo samo po blokovima devedestih - glasi jedan od komentara koji su se nizali na njegovu objavu.

Javili su se i drugi koji su iskusili takvu neprijatnost.

- Emile, ako ti je za utehu meni su u Beogradu dva auta ukrali. Sliku ovakvog tvog redovno viđam - napisala je Jelena.

U toj lavini komentara isplivava i bes i šala na račun ove bizarne pojave.

- Sigurno ti istekao parking, pa da ne pobegneš pre nego platiš kaznu - našalio se neko.

Krali i akumulatore

Ovakve ulične bande redovno prave štetu vozačima u Beogradu, a svojevremeno se dešavalo da stanari nekog kraja masovno prijavljuju krađu akumulatora iz automobila. Ipak, izgleda da je "posao" sa gumama isplativiji.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top