BalkansPress

Dobro došli!

Sasvim slučajno pronađenim ličnim dnevnikom učenice u jednoj od prostorija novosadske Osnovne škole "Jožef Atila", koju pohađa, otkrilo se da je dvanaestogodišnjakinja žrtva seksualnog zlostavljanja od znatno starijeg muškarca, koji bi po godinama mogao da joj bude deda. Prateći trag iz dnevnika, operativci novosadske policije su došli do Š. T. (66), poznatog doktora sudske medicine.

PROČITAJTE: OBLjUBIO mlađu pastorku (12), SILOVAO njenu sestru (16), njihova majka SVE ZNALA I ĆUTALA?: MONSTRUOZNI detalji užasa u Bačkom Petrovcu

On je uhapšen u četvrtak uveče pod sumnjom da je primoravao dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje po intimnim delovima tela, a zauzvrat joj je davao novac. Njemu je određeno zadržavanje i biće priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo. Prilikom pretresa njegovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu, policija je oduzela mobilni telefon, tablet i računar kako bi se utvrdio sadržaj u njima.

Ono što joj se dešavalo, kako se sumnja, prethodne dve godine, odnosno od 2018, devojčica je zapisivala u svoj intimni dnevnik. Tu je, saznajemo, između ostalog napisala da "ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac".

 

Kako nezvanično saznajemo, policiji je slučaj seksualnog zlostavljanja devojčice prijavio Centar za socijalni rad u Novom Sadu, čiji su stručnjaci obavili razgovor sa detetom.

- O onome što joj se dešavalo, devojčica navodno nikome nije pričala, već se poveravala svom dnevniku - saznajemo nezvanično. - Ko zna koliko bi trpela seksualno zlostavljanje da ta sveska nije pronađena.

Posle saznanja o hapšenju poznatog doktora, "isplivao" je podatak da je on ranije, odnosno 2009, u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji. Po toj presudi je ovom doktoru bilo zabranjeno pet godina da se bavi lekarskim pozivom.

I pored toga, kako nezvanično saznajemo, Š. T. je dolazio na posao u Institut za sudsku medicinu gde je bio zaposlen sve do prošle godine, kada je penzionisan. Nesmetano je radio, ali dok je trajala zabrana, nije bio angažovan kao sudski veštak.

PROČITAJTE: ZELENAŠI IZ ŠAPCA SVE NEGIRAJU Po nalogu maloletnika zbog 200 evra duga MUČILI I SILOVALI MLADIĆA

ŠKOLA SVE PREDUZELA

Goran Utržan, direktor osmoletke koju pohađa maloletnica, tvrdi da su odmah po saznanju obavestili policiju i da je škola preduzela sve mere.

- Tim stručnjaka u školi je razgovarao sa njom - kaže direktor, navodeći da o detaljima ne može da govori zbog istrage. - Devojčica dolazi u školu, dobar je đak i mnogo čita.

Scroll to top