BalkansPress

Dobro došli!

Vozio sam kola iz Negotina ka Zaječaru. Beba je bila na zadnjem sedištu, propisno smeštena u stolici za decu i vezana. Video sam u retrovizoru dva automobila kako se probližavaju velikom brzinom. Jedan me je pretekao, a drugi je otpozadi udario u mene, nakon čega sam ja naletao na kola ispred sebe - ovako, za "Novosti", saobraćajnu nesreću u kojoj mu je poginuo sinčić prepričava Nenad Stanojević (33).

 

U udesu u subotu, do kog je došlo kada su se Negotinci M. M. (35) i Đ. D. (25), vozeći "sitroen C4" i "pežo 307", verovatno trkali na magistralnom putu Negotin - Zaječar, Zoran i supruga Ivana su bili samo ugruvani i u šoku. Sinčić na zadnjem sedištu bio je teško povređen.

- Istrčao sam iz slupanog automobila i zavapio: Šta učiniste, ljudi? Zatim sam otvorio zadnja vrata vozila i video da beba ne daje znake života. Tek tada sam shvatio da se nalazim na gotovo istom mestu, na mostu kod sela Salaš, gde su 2018, za srpsku Novu godinu, u saobraćajnoj nesreći poginuli najbliži moje supruge Ivane - otac Zoran, majka Dragica i brat Igor.

 

Kroz suze, nesrećni čovek pripoveda da su Ivanu i bebu prebacili u bolnicu. Nedugo po prijemu u Zdravstveni centar u Zaječaru, rečeno im je da je sin podlegao povredama. O tome kako se oseća supruga Ivana, kaže da ne zna kako će to što se desilo da prežali.

Seća se potom ovaj mladić kako je sudbina bila surova prema njemu i Ivani kada su 2018. nastradali Ivanini najbliži.

*Sudbina se surovo igra sa Nenadom i Ivanom

- Trebalo je da sa nama dočekaju praznik i da se dogovorimo oko venčanja.Umesto toga, posle srpske Nove godine imali smo tri sahrane.

Porodica Angelov je tada automobilom pošla po ćerku i budućeg zeta u negotinsko selo Vidrovac, da ih doveze u Grljan kod kod Zaječara. Poginula su na putu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na mostu, nedaleko od hotela "Luks", kod zaječarskog sela Salaš.

PROČITAJTE: PROPADE NOVAC, NEMA POVRAĆAJA: Oko 100.000 građana Srbije UNAPRED uplatilo letovanje!

 

Tada smo preneli Ivanine reči:

- Čula sam se poslednji put sa majkom u subotu oko 13 časova. Mama mi je kazala da stavim kafu, jer su na pumpi, i da će uskoro doći. Prošlo je nekoliko sati, a roditelji se nisu javljali, pa su mladenci pošli da ih traže.

Nesuđenu tazbinu Nenad je zatekao na prijemnom trijažnom odeljenju Zdravstvenog centra u Zaječaru. Kada su ga videli, prvo su mu dali da popije lek za smirenje.

Ispričala je tada Ivana da su ona i suprug o tome da je njena porodica teško povređena čuli od policajaca koji su obezbeđivali mesto nesreće na mostu. Nadali su se najboljem dok su se vozili do bolnice.

*Mesto gde je stadala Ivanina familija 2018.

PROČITAJTE: VUČIĆ: Policijski čas od 24 sata biće možda uveden sledeće nedelje, odluka za par dana, spremamo se za 20.000 pacijenata

- Ušli smo kod lekara i predstavili se. Rekli su nam da sačekamo, da su hirurzi u salama. Sve dok Zoranu nisu dali tabletu, a meni injekciju, nisu hteli da razgovaraju. Kada je sedativ počeo da deluje, rekli su nam da su moji roditelji i brat poginuli - ispričala je Ivana.

Svadba je otkazana, a sahrana organizovana. Bili su srećni do subote...

 

TROSTRUKI SUDAR

Iako su od prve stravične tragedije Stanojevića prošle već dve godine, policija nije do kraja razjasnila udes. Nezvanično, pominje se da je vozač "opel kadeta", koji je star 31 godinu, izgubio kontrolu nad automobilom i čeono se na mostu sudario s kombijem brze pošte.- U tom trenutku je na "kadet" naleteo još jedan kombi. "Opel" je bio potpuno smrskan. Kako se ispostavilo, Zoran i Igor su preminuli na licu mesta, dok je Dragica povredama podlegla u zaječarskoj bolnici.

Scroll to top