BalkansPress

Dobro došli!

Doktorka Violeta Skorobać Ašanin je bila specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Žena, čije je telo pronašao suprug danas oko 12.30, jeste čuvena beogradska doktorka. Njen suprug je pozvao Hitnu pomoć i rekao da žena krvari u stanu na Vračaru.

Dr. Violeta je bila predsednik Udrženja srpskih plastičnih estetskih hirurga.

Kako saznajemo, doktorka se zaključala u kupatilo i dugo nije izlazila.

Muž i sin su kucali na vrata, jer dugo nije izlazila, a kada nije odgovorila, razvalili su vrata i zatekli je mrtvu. Pored njenog tela se nalazio krvav nož.

Ona je, kako se saznaje, nanela sebi ubod u stomak ili grudi.

 

Ekipa portala "Alo!" je otišla na lice mesta i uslikala stan gde je doktorka Violeta živela sa suprugom i sinom.

Poznata doktorka je bila vlasnica čuvene klinike za ulepšavanje. Pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

*Foto: Alo.rs

Violeta Skorobać je rođena u Beogradu. Medicinski fakultet u Beogradu je završila 1994. godine. Magistrirala je na rekonstrukciji ekstenzornih tetiva šake. Specijalizaciju plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je 2000. godine. Od 1995. godine je zaposlena na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a potom stručno usavršavanje i praksu nastavila na mnogobrojnim svetski priznatim klinikama, u Grčkoj, Rusiji, Italiji, Americi, Brazilu. Učesnik je mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa.

 

Dobitnik je Nagrade za najbolje rezultate u oblasti ultrazvučne liposkulpture u 2003. godine u Los Anđelesu. Voli svoj posao i trudi se da sruši predrasude o estetskoj hirurgiji i uvede je u svakodnevne tokove i približi "običnim" ljudima. Teži da estetska hirurgija bude bezbedna, bezbolna i sa što kraćim postoperativnim tokom.

*Foto: Alo.rs

Njena poslednja objava na Fejsbuku čini njenu odluku da digne ruku na sebe još čudnijom i neverovatnijom.

"Treba da se setimo da nismo jedini koji su se našli u naizgled nepremostivoj nevolji. Baš kao što se zmaj odupre vetrovima, tako i nas nevolje mogu ojačati. I kao što se na hiiljade ljudi pre nas susrelo sa istom sudbinom i preživelo, tako možemo i mi. Dr R. Brasch - i to će proći " napisala je na svom Fejsbuk proilu.

Objava je postavljena usred vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa u zemlji, 8. aprila.

Mesec dana potom, oglasila se fotografijom i kratkom porukom.

"Neka su nam se kafane otvorile! Živeli!", napisala je uz fotgrafiju na kojoj pozira sa maskom pod bradom, nasmejana i sa čašicom u ruci.

Scroll to top