BalkansPress

Dobro došli!

Žarko R. (21), osumnjičeni za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića (61) iz Novog Sada, uhapšen je, a policiji je otrkio razloge zbog čega je uradio ovo užasno delo.

- Tražio sam mu pare. On mi je dao 390 dinara i rekao da je samo to navodno imao. Pukao me bes. Počeo sam svesno da ga udaram - ispričao je bezosećajno pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Žarko R. (21) iz Žablja, osuminjen za prebijanje nasmrt uličnog svirača Kristijana Kostića, poznatijeg pod nadimkom Bleki (61) iz Novog Sada.

U Kosovskoj ulici, u jutarnjim časovima, Žarko R. je zaustavio Kostića koji je prolazio pored njega, tražeći mu novac, a nezadovoljan količinom novca koji mu je dao, iznervirani mladić nasrnuo je na njega i pretugao ga do smrti.

 

- Kostić i osumnjičeni su pre zločina bili u istom lokalu. Bleki je tu bio sa svojim društvom, a Žarko, koliko znam, sam je sedeo i pio. Maltretirao je goste, prilazeći im da ih gnjavi, priča, a usput i da traži koji dinar. U jednom momentu prišao je i ubijenom, ne znam šta mu je rekao, ali ubrzo se sklonio od njega - navodi jedan od očevidaca nesrećnog događaja.

Pretpostavlja se da je nastrdali Kristijan krenuo da zauzme uobičajeno mesto na kojem je svirao.

Foto: Printscrin / Tviter - @RandyMrsh

Novosadska kriminalistička policija je brzom reakcijom privela Žarka R. On je bez opiranja, veoma smireno ispričao inspektorima šta je uradio.

- Kada sam krenuo iz lokala, nedaleko odatle video sam tog čoveka. Prišao sam mu i pitao da mi da koji dinar. Hteo je da me ponizi, kao ima samo 390 dinara. Prvo sam mu uzeo te pare, a onda tražio još. Tvrdio je da nema. Jednostavno iz hira sam počeo da ga tučem. Pao je , i onda sam ga udarao rukama i nogama - izjavio je on.

Naš izvor govori kako je Žarko pobegao sa lica mesta, videvši krv i da se Kostić ne pomera.

- Nesrećnog čoveka našli su slučajni prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Čovek je davao još znake života, ali nažalost, preminuo je u Urgentnom centru.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top