BalkansPress

Dobro došli!

Miroslav Androbić sa nekoliko desetina svojih kolega s kojima se organizovao u spasilačku četu rudnika opisao je koliko je težak i nepristupačan teren na kojem su sinoć započeli potragu za malenom Dankom Ilić (2), detencetom koje je nestalo juče, nešto pre 14 sati, u borskom naselju Banjsko polje.

Naime, Miroslav i ostali borski rudari odmah su se organizovali da pomognu policiji i svim hitnim službama, a pre svega očajnoj porodici nestale devojčice da što pre pronađu svoje dete.

   

Svaki trenutak je važan, svaki sekund presudan ali potragu otežava izuzetno neprostupačan teren tog područja obraslog šumom.

- Sinoć smo samo došli da pomognemo i vratili se jer je na terenu bila Žandarmerija. Jutros smo organizovani kao Četa za spasavanje Rudnika iz Bora. Pretražili smo jutros, u dogovoru s komandirom, Brestovačku reku iznad Brestovačke banje do skretanja za banju na mostu kod Brestice. Teren je jako nepristupačan, mi smo jako teško prelazili teren i mogu da kažem da je nemoguće da dete od dve godine tuda prolazi - rekao je Miroslav.

Nestanak male Danke uključio je srpski sistem alarmiranja i obaveštavanja "pronađi me", po uzoru na amber alert.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me

foto: Kurir TV

Šta to u stvari znači?

Kad se alarm uključi odmah se prekida program na televiziji, radiju, a informacije o nestaloj devojčici građanima se upućuju SMS-om, a alarm se oglasio ne samo na aerodromu Nikola Tesla nego i na svim auto-putevima u Srbiji.

(Kurir.rs/SĐP)


Scroll to top