BalkansPress

Dobro došli!

Astrolog Zlatko Zlatković (54), poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod mađarskog grada Đer. Prema rečima najstarijeg sina vodećeg astrologa u Srbiji u prethodnih 35 godina Miloša, on je predosetio svoju smrt.

– Tata je predosetio smrt. Poslednjih godinu dana me je spremao za situaciju ako se njemu nešto desi. Pre dve nedelje mi je rekao gde želi da bude sahranjen – kaže Miloš ističući da nije želeo sa ocem da priča o smrti, pa nastavlja:

 

 

– Govorio mi je da sam ja njegov najstariji sin, da moram da budem jak, da sve organizujem. Nisam hteo da ga slušam. On je bio mlad, nije mu bilo vreme da umre, ali sada sam siguran da je predosećao da će se ovo desiti.

Sa Zlatkovićem su se u kolima nalazili mlađi sin Vukašin (20), koji je povređen i nalazi se u bolnici u Mađarskoj i ćerka Katarina (25) koja nije zadobila povrede. Po njegovo telo je otputovala bivša supruga Aleksandra.

Foto: Facebook/Dusan Velickovic

– Tata je često išao u Beč gde je kao astrolog gostovao jednom mesečno i skoro uvek je išao autobusom. Ovog puta je krenuo kolima da bi poveo Katarinu i Vukašina u obilazak. Trebalo je i ja da idem, ali sam ostao u Srbiji zbog ispita. Plan je bio da krenu u utorak, ali su se predomislili i krenuli su u ponedeljak oko 14 sati – priča Miloš za Blic.!

Kako kaže njegov najstariji sin, nesreća se dogodila kod isključenja iz mesta Đer.

 

– Tata se sa svojim automobilom sudario sa “audijem”. To je običan put i mislim da je “audi” imao prednost, verovatno je u pitanju bila tatina nepažnja. Vukašin je bio na mestu suvozača i viknuo je tati da pazi, ali on nije uspeo da izbegne sudar. Možda je doživeo infarkt tokom vožnje pa se sve to desilo.

Zlatković je u bolnicu prevezen u besvesnom stanju, a kako Miloš kaže, njegovo srce nije uspelo da izdrži, pa je preminuo u bolnici.

Printskrin: Youtube/Stanislav Stankic

– Čekao sam ih da se vrate i oko 21 sat sam prvo pozvao tatu, pa brata, ali mi se nijedan nije javljao. Onda sam pozvao Katarinu. Javila se i rekla mi da su doživeli nesreću i da je tata u teškom stanju. Nije smela sama da me pozove.

Vukašin je u nesreći zadobio prelom rebara, ali je otpušten sa intenzivne nege, međutim moraće još nekoliko dana da provede u bolnici. Katarina se vratila u Srbiju i trenutno je kod tatine majke u Novom Sadu.

Za svoje troje dece, Zlatko je bio veliki oslonac i ovo ih je veoma pogodilo.

– Saobraćaj koji je bio na uviđaju je rekao Katarini da je sve moglo mnogo gore da se završi i da su sve troje mogli da poginu. Katarina i Vukašin su živi i zdravi, ali tatina smrt nam je mnogo teška – kaže Miloš.

 

(Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top