BalkansPress

Dobro došli!

Entoni Džošua je novi svetski šampion u boksu. Na prepunom stadionu "Vembli" u Londonu, pred 90.000 gledalaca i milionima koji su pratili TV prenos, mladi Britanac od 27 godina srušio je u 11. rundi iskusnijeg i starijeg Vladimira Klička. Sudija je posle serije silovitih krošea srušio Ukrajinca.

Bokseri i njihovi timovi podeliće prihod od meča na ravne časti - svakome sledi po 15.000.000 funti. 

Meč je počeo kao da su oba boksera držala distancu i koliko god da je Džošua pokušavao da priđe protivniku Kličko mu to nije dozvoljavao. 

I druga runda je protekla u "odmeravanju" iskustva i agresivnosti - bez mnogo razmena udaraca. 

 

Boks je počeo da dobija svoj opis u trećoj rundi. Prvi je počeo da udara mladi Britanac, ali ti napadi nisu uznemirili znatno starijeg Ukrajinca. Pokazao je i Kličko svoju agresivnost. Usledio je odmor, a u četvrtoj rundi mogao se videti Vladimirov direkt udarac protivnika u glavu...

U petoj rundi počinje da se zakuvava. Džošua je bio "ljut" i napravio seriju udaraca - čak je uspeo i da obori Klička, kada je došlo do prvog odbrojavanja. Brzo se Kličko podigao, ali sa okom koje je počelo da se zatvara. Obojica su izgubila snagu. 

U šestoj rundi došlo je do obrta - Džošua se prvi put u karijeri našao na podu ringa posle desnog direkta Klička. Gubila se snaga od davanja i primanja udraca. 

Sedma runda je protekla u ravnopravnoj borbi. Uzimala se snaga... Tako je bilo do te ključne 11. runde kada je mladi Džošua krenuo na sve ili ništa. Agresivnost, po kojoj se i ranije u karijeri isticao, postala mu je glavni motiv. 

Britanac je uspeo da udari Klička aperkatom posle čega je Ukrajinac pao. Uspeo je Vladimir da ustane, ali je usledila serija raznovrsnih udaraca i sudija je morao da prekine meč rundu pre kraja. 

 

 

Scroll to top