BalkansPress

Dobro došli!

Veterani bosanskohercegovačkog fudbala odigrali su prijateljsku utakmicu protiv FK Guber u Srebrenici kako bi na simboličan način pružili podršku ovom sportskom kolektivu.

Ovu su utakmicu organizirali Asocijacija sportskih novinara i voditelj TV kuće Hajat Fikret Hodžić.

 

Za veterane su igrali: selektor BiH Mehmed Baždarević, Adnan Gušo, Rizah Mešković, Dževad Šećerbegović, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Vedin Musić, Nermin Šabić, bivši reprezentativac Jugoslavije Savo Milošević...

"Ovde sam proveo neke trenutke dok sam bio dete, dok sam bio igrač Željezničara. U ovom kraju imam i familije. Svi znamo da je ovo klub velike istorije. Mislim da je sama ideja jako dobra i da se taj klub ponovo vrati na nekakva svoja prošla vremena koja su bila jako uspešna", istakao je Baždarevića.

Slika Baždarevića i Save Miloševića je za kratko vreme obišla region.

"Prvo, povod je jako pozitivan, dobar. Druga stvar, drago mi je da smo baš ovde u Srebrenici u FK Guber. Inače, ovo je još jedna prilika da se vidim sa nekim prijateljima sa kojima nemam često priliku da se vidim. Bez obzira koliko je teška ta naša prošlost, posebno u ovom gradu i okolini, sport je uvek bio most koji je mogao da poveže nekada i nepovezive stvari", rekao je Milošević.

Prva fudbalska lopta u Srebrenicu je stigla 1923, a već naredne je osnovan klub. Klub je jedan od najstarijih u BiH i ne mari za etničku pripadnost igrača.

 

 

(Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top