BalkansPress

Dobro došli!

Asmir Kolašinac, reprezentativac Srbije u bacanju kugle, otkrio je da je trebalo da nastupa za Bosnu i Hercegovinu, ali je to odbio zbog načina na koji su se funkcioneri tamošnjeg Atletskog saveza odnosili prema njemu.

On je govorio za televiziju „Fejs“ i naveo je da Atletski savez Srbije ima veći budžet nego kompletan budžet za sport u celoj Bosni.

„Krajem 2007. godine sam bio pri kraju sa studijama i tada je postojala mogućnost da nastupam za Bosnu, još nisam nastupao za Srbiju. U tom trenutku su postojala tri bolja bacača u Srbiji i nekako je možda bilo logično da razmišljam u tom smeru, tada mi je jedan čovek, ne bih ga pominjao jer je umro, rekao 'ako misliš da ćeš ikada baciti olimpijsku normu, onda si ti mnogo ambiciozan momak'“, rekao je Kolašinac.

 

Kako je naveo, to ga je pogodilo, ali i motivisalo.

„Otišao sam i odlučio za Srbiju i iz ovog ugla, uopšte se ne kajem, jer sam ovamo tako dočekan, toliko se ulagalo u mene, sve što sam postigao u karijeri postigao sam zahvaljujući državi Srbiji koja je ulagala i još ulaže. Taj zakon o sportu ovamo funkcioniše perfektno i zaista sam ponosan zbog toga", rekao je Kolašinac.

Pogodile su me reči čoveka iz Bosne, sve sam postigao zahvaljujući Srbiji“  - Sputnjik Srbija

On je dodao da mu je želja da pomaže mlađima, a posebno je pomenuo i novu uzdanicu Srbije u bacanju kugle.

„Mi sada imamo još jednog bacača iz Sandžaka, Armina Sinančevića, koji je fantastičan, želim i njega da spomenem. Jedan od prvih ljudi koji mu je pomogao i dao mu prve bacačke patike, sam bio ja 2015. godine, kada sam bio najbolji, on je došao kod mene u Sjenicu, ja sam ga usmerio u tom smeru i on sad postiže sjajne rezultate i zajedno ćemo biti na Olimpijskim igrama. To je jedan od mojih ciljeva, da prenesem to znanje mlađima, bez neke naknade, jer sam se i u finansijskom smislu ostvario", zaključio je Kolašinac.

Scroll to top