BalkansPress

Dobro došli!

Profesor Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu odlučio je da "tuži" Novaka Đokovića organizatorima Vimbldona - razlog je psovanje publike i nedoličan rečnik srpskog tenisera.

Protekle nedelje Novak je bio u centru pažnje, ne zbog samih igara i rezultata, već zbog toga što je nakon pobede protiv Denisa Kudle odgovorio na provokacije sa tribina. 

 

Navijači su ga provocirali, što je i sam Novak potom objasnio, ali profesor Ivan Videnović je smatrao da je potrebno da se obrati Vimbldonu preko društvene mreže Tviter, privukavši pritom veliku pažnju javnosti. 

- Hej Vimbldone, da li znate da je uzvikivanje sa konotacijom oralnog seksa navijačima, nakon pobede vašeg vrhunskog sportiste u muškom singlu, u svim srpskim medijima i na Tviteru, napisao je Videnović.

Njegovo obraćanje brzo je izazvalo lavinu komentara, uglavnom negativnih. 

 - Čekajte, doktore, od njega očekujete da bude gospodin i da prećuti kad mu zvižde i dobacuju, ali vi niste dovoljan gospodin da prećutite to što im je odgovorio? Neko bi rekao da ste malo licemerni. Ne i ja. Ja bih rekao da ste to prilično.

 

Mnogi su profesora pitali šta mu je ovo trebalo i zašto to radi, a on je imao kratak komentar na to: "Neko mora da stane na put ludilu. Makar stajao sam".

Brojni komentari podrške Đokoviću samo su se nizali ispod ove objave, dok su mnogi podsećali i na psovke ostalih tenisera, koje su takođe prošle bez posledica.

СРПСКИ ПРОФЕСОР ТУЖИО ВИМБЛДОНУ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Неко мора, макар стајао сам (ФОТО)

Evo kako je sam Novak nakon meča prokomentarisao tu situaciju. 

- Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto.

Scroll to top