BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dobio je, po rečima američkog novinara Bena Rotenberga, jedno od najgorih pitanja na konferenciji za medije. Srpski teniser plasirao se u polufinale Vimbldona, a posle pobede neimenovani novinar pitao ga je: „Kako je biti 'loš momak' svih ovih godina dok pokušava da stigne Federera i Nadala?“.

Đoković u očima pojedinih medija nikada neće biti priznat onoliko koliko zaslužuje, to je nešto sa čim se i on pomirio odavno, ali i njih je sve manje i kako vreme bude prolazilo broj takvih novinara/medija biće nevažno mali.

Ipak, i dalje ima onih koji misle da je Novak 'loš momak', te je na početku konferencije upitan kakav je osećaj biti u tom položaju.

 

Ben Rotenberg, kog su srpski mediji proglasili za „Novakovog mrzitelja“ zbog pojedinih stavova, smatra da je Đokoviću postavljeno jedno od najgorih uvodnih pitanja koje je on čuo i kada to dođe od njega, „mrzitelja“, onda zasmilite koliko je loše bilo.

„Kakav je osećaj biti 'loš momak' svih ovih godina dok pokušavate da stignete (po broju Grend slem titula) Federera i Nadala?“, pitao je novinar.

„Ne smatram sebe lošim momkom. Mislim, to je vaše mišljenje... Ne jurim nikoga. Pravim sopstveni put, svoju istoriju. Privilegovan sam što sam deo istorije ovog sporta koji volim. Kao što sam rekao na terenu, poznato mi je mnogo statistike, ali ne znam sve. Ipak, to me motiviše da igram najbolji tenis na događajima koji su najbitniji u našem sportu“, odgovorio je Đoković.

 

Iako ima 19 Grend slem titula, najviše nedelja na prvom mestu ATP liste i brojne druge rekorde, pojedini i dalje smatraju Đokovića „lošim momkom“, što je u redu ako ste navijač, njima je dozvoljeno da budu ostrašćeni, ali kod novinara to ne bi trebalo da bude slučaj.

Scroll to top