BalkansPress

Dobro došli!

Šta se to dešava u Srbiji da iz godine u godinu "proizvodi" najbolje sportiste na svetu? Mnogi se pitaju u čemu je tajna, tek naša zemlja bi sutra ujutru mogla da se pohvali da ima najboljeg tenisera i najboljeg košarkaša na planeti.

Oni za nas to već jesu. Novak Đoković je pretekao Rafaela Nadala na večnoj listi po broju Grend slemova, dok sa druge strane Nikola Jokić ima šansu da pobedom osvoji svoj prvi šampionski prsten, a pošto je dva puta uzastopno bio proglašen za MVP-ja regularnog dela NBA lige.

 

Američki mediji su sa velikom pažnjom propratili dešavanja iz Pariza i prosto ne mogu da se načude kako je došlo do toga da iz Srbije iz koje dolazi toliko malo stanovnika izađe toliko šampiona.

Amerikanac u čudu zbog Novaka i Jokića: "Ludo je da iz Srbije dolaze  dvojica najboljih sportista na planeti" - Telegraf.rs

A pritom su zaboravili na basketaše, košarkaše, odbojkaše i odbojkašice, vaterpoliste...

- Poprilično je ludo da iz Srbije koja daje samo 0,1% svetskog stanovništva danas dolaze dvojica najdominantnijih sportista na planeti u ovom momentu: Novak Đoković i Nikola Jokić - napisao je američki analitičar Džo Pomplijano na Tviteru.

U komentarima na objavu pitali su se u čemu je tajna. Ali tajne nema. To je prost trud i rad naših najvećih asova.

Scroll to top