BalkansPress

Dobro došli!

Ni Englezi ne vole Novaka Đokovića, ali Endi Dan im je poručio - dok se nadaju porazima srpskog tenisera mogu samo da pogledaju u nebo i pomole se!

"Ne da Đoković briše patos protivnicima na Vimbldonu...", naslov je teksta engleskog novinara Endija Dana na "Miroru" povodom spektakularnog početka najslavnijeg grend slema za najboljeg srpskog tenisera.

 

Nije propustio engleski novinar da primeti koliko su komične bile scene u kojima tokom meča sa Pedrom Kačinom srpski teniser brisao podlogu peškirom i pomagao osoblju da osuši travu zbog kiše koja je padala. ali je primetio i da je argentinski teniser bio "još jedna beznadežna žrtva Novaka Đokovića".

"Prošlo je deset godina otkako je Đoković izgubio meč na centralnom terenu i sada sa pobedom nad Kačinom je stigao do 40 pobeda u nizu ispred kraljevske lože. Nikad se ne zna - ako dobije još koji meč možda publika na Centralnom terenu i prihvati najboljeg tenisera u istoriji!", napisao je ironično Endi Dan i primetio da su skoro svi u prvo kolu navijali za Pedra Kačina, ili protiv Novaka Đokovića.

 Novak Đoković

Zapravo, kako on vidi stvari, najveći izazov za Novaka nisu Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner ili Kasper Rud... "Došao je ovde, osvojio je turnir sedam puta i kako stvari stoje deluje da će sledeće nedelje uzeti osmu titulu. Najveća pretnja po Đokovića je podloga koja je postala opasna jer nisu reagovali", naveo je on i na kraju uz citat u kome Novak ističe da se nada da može da osvoji novu titulu završio rečima: "U to publika na Centralnom terenu može da bude potpuno sigurna!"

Sledeći meč Novaka Đokovića na Vimbldonu na programu je u sredu protiv Džordana Tompsona. Ako je verovati Endiju Danu - tu se Novak može plašiti samo jedne stvari. Kiše!

Scroll to top