BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković je osvajanjem rekordne, 23. grend slem titule, na Rolan Garosu 2023. ušao u istoriju tenisa, onda je obavio ono što se mora odmah posle velikih poebda, a zatim - ono u čemu uživa u takvim trenucima.

Podsetimo, iako nije počeo najbolje finale Rolan Garosa, Novak Đoković ga je rešio u svoju korist, a nakon toga je obavio one šampionske formalnosti koje mu, čini se, nikada nisu toliko prijale.

A i ne čudi, postao je najtrofejniji grend slem teniser, pa je uživao i prilikom onog zvaničnog dela, kada je primao pehar i fotografisao se s njim, a i onim "pratećim obaveznim aktivnostima", poput intervjua za TV stanicu koja je i bila vlasnik prava prenosa.

Zatim je došao onaj deo pariskog popodneva u kome je Novak posebno uživao.

 

Umesto da, ako što to rade mnogi šampioni "belog sporta", odmah posle ceremonije odjuri da se obrati novinarima, pa da slavi - Đoković je ostao na terenu "Filip Šatrije" bar još pet minuta.

Razlog?

Izlazio je u susret svojim brojnim navijačima, fotografišući se s njima i potpisujući autograme, a zajedničku fotografiju napravio je sa skupljačima loptica, ulepšavši i njima dan.

I što je, ne tako nevažno, opet se vratio na čelo ATP liste. Preuzeo je Karlos Alkaraz pre Rolan Garosa vodeću poziciju od srpskog asa, ali nije dugo bio na vrhu. On će od ponedeljka imati 7.595 poena. Zaradio je bodove, jer je prošle godine izgubio u četvrtfinalu od Rafaela Nadala.

Na drugom mestu biće Karlos Alkaraz sa 7.175 bodova. I on je kao i Đoković otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu.

Novak će pomenutim povratkom na ATP vrh ispisati nove stranice teniske istorije, jer će rekord po broju boravka na vodećoj poziciji svetske liste "popraviti" na čak 388 nedelja.

Djokovic Wins Roland Garros For Historic 23rd Major Title | ATP Tour |  Tennis

Ali Novak Đoković je pokazao da nije sve u novcu i titulama, ima nešto i u moralu!

Menadžer najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Eduardo Artaldi otkrio je da naš as pažljivo bira sponzore i neće svakoga da vezuje za svoje ime.

- Novak zaista želi da učini svet boljim mestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol,ali njegov odgovor je uvek isti: ”

– Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne sme da bude pogrešna.” – ispričao je reči našeg asa Artaldi.

Za razliku od njegovog rivala Rafaela Nadala koji reklamira poker Novak je odbio da bude u tom društvu.

 

Osim toga Artaldi ističe da zbog toga što dolazi iz Srbije, Đoković je u podređenom položaju u odnosu na ostale sportiste i tenisere.

– Novak je od starta bio u nezavidnom položaju, jer dolazi iz siromašne zemlje pogođene ratovima. Nije mogao da računa na podršku kompanija iz svoje zemlje. Federer ima Kredit Svis, “Lind”, “Juru”, a Rafi pomažu mnoge španske kompanije – rekao je Artaldi za “Sport 360″ i dodao:

– Imidž Srbije u svetu nije bio toliko dobar zbog ratova. Zato Novaku nije bilo lako u početku, jer je morao deset puta više da pokaže koliko je dobar na terenu i van njega kako bi postao interesantan kompanijama – objasnio je Artaldi.

Scroll to top